ANNONSE
Annonse

Innfridde på Fauske:

– En helg over all forventning

Hele 34 løpere med fra den lokale klubben

Bronse i stafett med to Kjelsåsjenter, Sanne og Nora. Foto: HEMING HÆRNÆS

Hovedlandsrennet for 15/16-åringer ble arrangert i Fauske. – De aller fleste har vist progresjon og forbedring,

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.03.2016 kl 09:47

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

FAUSKE/KJELSÅS: I helgen ble det arrangert Hovedlandsrenn for 15/16-åringer. Kjelsås var største tropp med over 30 utøvere. Les Kjelsås Langrenns hovedtrener Christian Steinbos oppsummering i etterkant av helgen - les forhåndssaken i Nordre Aker Budstikke her.

LES OGSÅ: Alpingruppa samarbeider med langrennsgruppa for å få mest mulig allsidighet

«Da var det mandag, og de fleste har forhåpentligvis kommet seg tilbake til hverdagen med et smil om munnen. Det har dere all grunn til etter et fantastisk hovedlandsrenn. Med godt vær, fine løyper og perfekt føre lå alt til rette for noen fine dager i Fauske. Med 28 deltakere på distansen og 32 på sprinten, var vi største klubb begge dagene.

Line med gull på sprinten i klasse J15. Foto: HEMING HÆRNES

Mange var nervøse og spente på formen, men det viste seg allerede på distanserennet på fredag at mange hadde truffet med denne. Med 10 topp 30 plasseringer og hele 8 utøvere topp 16 satt vi standaren for helgen. Viktigere enn plasseringer er individuelle prestasjoner i form av forbedring, og det viste mange ved å gå sitt beste renn for året.

LES OGSÅ: Bytt side i sengen med partneren din, og se hva som skjer!

Imponerende

Vi har generelt sett vist oss som best på distanserenn tidligere, og forventingene til sprinten på lørdagen var derfor ikke like store. Det var derfor overraskende, og ikke minst veldig imponerende at vi også her leverte 10 topp 30 plasseringer. Mange hadde nådd sine mål ved å gå videre til kvartfinale, og her ble det siste stopp for de fleste med en del knall og fall. Vi har tydeligvis en jobb å gjøre i forhold til det å gå i heat. Fall ble det derimot ikke på Line som gikk hele veien til topps i finalen! Å gå ifra feltet fra start er ikke annet enn vanvittig imponerende.

For de som ikke gikk videre fra prologen fikk prøve seg i den utfordrende skicrossen. Mye god innsats også her, og både David og Runa gikk inn til hver sin imponerende 2. plass!

Mathias på vei mot 12 plass i 7,5 km klassisk. Foto: HEMING HERNÆS

Stafetten

Siste renn på programmet var stafett, og det var muligheten til å sette kronen på en fantastisk helg. Også her gjorde Kjelsås seg godt bemerket, med en rekke gode prestasjoner. Oslo sitt 2. lag med Sanne og Nora S tok en vel fortjent 3. plass etter to kjempeetapper. De var tett fulgt av Oslo sitt 1. lag på 4. plass der både Runa, Karianne og Line gikk gode etapper.

Gutta fulgte opp jentene på en meget god måte med å også her gå inn til en 3. plass. Iver representerte Kjelsås med en meget god 3. etappe.

I tillegg til dette gikk mange kjelsåsløpere gode etapper i både gutte og jenteklassen, og de aller fleste var veldig fornyøde.

Kvartfinale sprint – Håkon i en litt for tett duell ... Foto: HEMING HERNÆS

Over all forventning

For å oppsummere har dette vært en helg over all forventning for gruppa vår. Mange er veldig fornøyd med egne prestasjoner totalt sett, og nesten samtlige hadde minimum et renn de var fornøyd med. De aller fleste har vist progresjon og forbedring, og det må dere ta med dere og bygge videre på.

Langrennscross – Hugo på toppen av storslalåmsvingene. Foto: HEMING HÆRNES

Smørerne

Smørerne har gjort en utrolig god jobb, og de skal også ha sin del av æren for de gode prestasjonene. Uttallige timer i smørboden har gitt veldig gode ski. Samtlige foreldre stiller opp på beste måte, og dere er helt topp å være på tur med. Jeg må på vegne av Øyvind og meg takk for en veldig fin tur med en super gjeng!»

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse