– En slunken høst brukes som motivasjon inn i vinteroppkjøringa

Kjelsås hadde en god start på sesongen, men slet mer i høst. Likevel endte laget på en 5. plass. Her fra hjemmekampen mot Lyn i juni. Lyn tok seg kraftig opp i høstsesongen etter en svak vår, men berget akkurat ikke 2. divisjonplassen. FOTO: LARS OPSTAD/Kladd.no

– Vi har vist at vi kan hamle opp med hvem som helst på gode dager, oppsummerer trener Eivind Kampen. Men høsten ble en skuffelse for Kjelsås Fotballs A-lag i 2. divisjon.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.10.2015 kl 22:10

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KJELSÅS: Sesongen og «Trikkeligaen» – 2. divisjon avdeling 1 – er over for denne gang.

KFUM fra Ekeberg, som så overvinnerlige ut den første halvdelen av sesongen, rykker opp til 1. divisjon. Kjelsås endte på en femte plass. Men gutta fra Oslos tak var faktisk helt oppe på sølvplass i begynnelsen av sesongen.

Lyn rykker ned, Skeid tok seg opp

Se bildet større

Bastionen lagde fest da Lyn slo Holmen på Bislet i siste serierunde. Det ble fest, selv om nedrykket var så godt som klart før kampen. FOTO: LARS OPSTAD/Kladd.no

Lyn rykker ned til 3. divisjon. Til tross for en dårlig start på sesongen, snudde det omsider da trenerteamet ble byttet ut før sommeren. Poengfangsten startet for alvor i høst, og til tross for at laget endte med like mange poeng som Ullern over streken, gikk målforskjellen i Ullerns favør.

Bastionen sørget for folkefest på Bislett da Lyn slo Holmen hele 9-2 i siste seriekamp, og lover å stå ved klubben også neste år, en divisjon lenger ned.

Også for Skeid så det mørkt ut i starten av sesongen, men etter hvert sikret de plass godt over streken.

LES OGSÅ: Rekkehuset på 149 kvadratmeter gikk for mer enn 10 millioner kroner!

God vårsesong

Se bildet større

Kjelsås-trener Eivind Kampen. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

Eivind Kampen, trener for Kjelsås' A-lag, oppsummerer sesongen, til Nordre Aker Budstikke:

– Jeg synes vi gjorde en god vårsesong. 29 poeng inn til sommeren er solid, og ting så veldig bra ut. Fra 16. mai til 15. august gikk vi 12 strake kamper uten tap. Vi fremstod som et stabilt topplag, som plukket poeng også på dager hvor vi ikke nådde toppnivået vårt, sier Kampen.

LES OGSÅ: Det er i Maridalen det skjer Halloweenkvelden – med eller uten hund

Høstsesongen en skuffelse

Men etter sommer kommer høst. Da endret ting seg.

– Høstsesongen blei derimot en skuffelse. Kun 17 poeng, ustabile prestasjoner og manglende kvalitet til å bikke jevne kamper vår vei, ifølge Kampen.

Han forteller at evalueringen av sesongen er godt i gang.

LES OGSÅ: 3,3 kilometer ny turvei fra Grinda til Sognsvann

Grusomme tall

– Det er opplagt mange ting vi ikke har gjort riktig bra nok. Det som allerede er helt tydelig er at vi ikke har vært flinke nok til å holde spillerne skadefrie. Mellom fire og sju spillere utilgjengelige hver helg, er grusomme tall.

Treneren fortsetter:

– Det har gitt store utskiftninger på laget fra uke til uke, og slik sett har det vært ganske logisk med ustabile prestasjoner. Jeg tror ikke dette handler så mye om flaks og uflaks, og vi må gjøre en veldig grundig jobb med å finne årsakene. Skal man være topplag, må man håndtere disse tingene mye bedre.

De unge har vist seg frem

Men noe positivt kom det ut av skadeperioder også.

– Den positive delen av det, er at mange unge spillere har fått mye spilletid, ansvar og erfaring. Det vil helt klart være verdifullt for oss inn i fremtiden. Nå skal en slunken høst skal brukes som motivasjon inn i vinteroppkjøringa, ifølge treneren.

– Kan hamle opp med hvem som helst

– Vi har vist at vi kan hamle opp med hvem som helst på gode dager, men i den kategorien finner man mange lag. Vi gleder oss allerede til å få en god vinter på å rette opp «ælle feila fra i fjor».

– Så er det viktig å gratulere KFUM med et veldig fortjent opprykk. Det soleklart beste laget tar turen opp, og jeg er veldig imponert over den jobben trenerne Andersen og Isnes har gjort på Ekeberg, avslutter Kampen.

SE HVEM SOM HADDE STØRST SELVTILLIT FØR SESONGEN, DA VI «TESTET» LYN, KJELSÅS OG SKEID.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse