Her får Kjelsås IL en gave de håper aldri skal brukes

HJERTELIG GAVE: Leder for Civitan Grefsen Kjelsås, Torild Jensen, overrekker hjertestarteren til daglig leder Truls Nygaard i Kjelsås IL. Hjertestarteren skal plasseres ved Myrerfeltet. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Med gaven fra Civitan Grefsen Kjelsås er alle idrettslagets arenaer utstyrt med hjertestartere. Det er idrettslagsleder Truls Nygaard glad for.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.05.2015 kl 18:03

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KJELSÅS/GREFSEN: – Dette setter vi stor pris på, sier Nygaard, i det han mottar hjertestarteren fra Torild Jensen, leder for Civitan Club Grefsen Kjelsås.

Den lokale avdelingen av Civitan har samarbeidet med Kjelsås IL siden tidlig på 1990-tallet, da Civitans IPU-gruppe, som driver idrett for psykisk utviklingshemmet ungdom, ble tatt inn i varmen hos idrettslaget.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

– Vi ønsker å vise vår takk for dette samarbeidet ved å stå for anskaffelsen av en hjertestarter, sier Jensen.

LES OGSÅ: Thine (42) er nå et ekte råskinn

Hjertestartere på alle arenaer

Hjertestarteren skal plasseres i garderobeanlegget ved kunstgressbanen på Myrerjordet. Fra før har Kjelsås IL hjertestartere i idrettshallen og klubbhuset på Grefsen stadion, og på Langsetløkka.

– Vi har hjertestartere på alle arenaene våre, bortsett fra på Myrerfeltet, sier idrettslagsleder Nygaard.

Hjertestarteren har kostet om lag 20.000 kroner. Likevel håper både Nygaard og gavegiver Jensen at det skal bli lite bruk for den.

– Vi håper selvfølgelig det er en gave vi aldri skal trenge å bruke, men det er en viktig sikkerhet som kan redde liv, sier Nygaard.

Han understreker at hjertestarteren er viktig ikke bare for idrettslaget, men også for nærmiljøet. Det vil komme opp skilting av hjertestarteren slik at også andre kan finne den ved behov.

LES OGSÅ: Kjelsås på vinnersporet etter borteseier i helgen

Trener ukentlig

IPU-gruppen ble startet tidlig på 90-tallet av Jensens mann Roy, og Civitan tok kontakt med Kjelsås IL for å få kunne bli en del av idrettslaget.

– Vi setter veldig stor pris på samarbeidet. Det er ikke mange idrettslag som har grupper for funksjonshemmede, så dette er vi stolte av, sier Hege Kommandantvold i Kjelsås IL.

IPU-gruppa trener hos Kjelsås IL en gang i uka, og består av funksjonshemmede ungdommer «i alle aldere». Deltakerne er medlemmer av idrettslaget, men alle er velkomne, uansett hvor i byen de måtte bo.

LES OGSÅ: Store planer fra OverOslo-arrangørene: Slik kan «nye» Grefsenkollen bli

Civitans lokale engasjement

Civitan Grefsen Kjelsås står også bak torsdagsdiscoen på Frysja 33. Dette er et svært populært tilbud, som samler 60-70 ungdommer med utviklingshemminger fra hele Oslo hver uke, forteller Jensen.

– Vi ønsker å bidra positivt til bydelen og vårt nærmiljø, sier hun. Klubben har også sosiale tiltak i omsorgsboligene på Myrer, med blant annet servering og et leseombud som er på besøk en gang i måneden.

Civitan er en internasjonal organisasjon som har et særlig engasjement for psykisk utviklingshemmede og hjerneforskning. Organisasjonen har om lag 1000 medlemmer i Norge, fordelt på 45 lokale klubber.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse