ANNONSE
Annonse

Idol-August ett steg nærmere Brasil

Idoldeltager August Dahl kan mer enn å synge. Foto: Neymar Jr’s Five

Idol-eventyret over for August Dahl, men han fortsetter karrieren på fotballbanen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.05.2016 kl 10:22

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

TRONDHEIM/NORDRE AKER: Laget til August Dahl, var ett av tre lag som tok seg videre da den første regionale kvalifiseringen til Neymar Jr’s Five ble arrangert i Trondheim lørdag.

Den tidligere Idol-deltageren var en av i underkant av 100 fotballspillere som møtte opp i Dødens dal i Trondheim for å kjempe om avansement til den norske Neymar Jr’s Five-finalen i Oslo, og potensielt en plass i verdensfinalen i Brasil.

LES OGSÅ: I denne elvedammen blir det ikke lov å bade før langt ut i juli

Videre

Kun tre femmerlag gikk videre, blant dem var Dynamo Rakfisk med NTNU-studentene August Dahl, Håkon Drengsrud, Håvard Bjørnebekk, Emil Stubsjøen, Mikkel Brandsnes og Anders Nygaard. Med seier i bronsefinalen sikret Rakfisk-laget seg tur til Oslo, men det skulle egentlig vært under et annet lagnavn, skriver pressemeldingen fra medarrangør redbull.com.

Dynamo Rakfisklaget - gode i fotball, fra venstre August Dahl, Håkon Drengsrud, Håvard Bjørnebekk, Emil Stubsjøen, Mikkel Brandsnes og Anders Nygaard. Foto: Neymar Jr’s Five

– Jeg vet ikke hvorfor det ble det navnet. Vi heter vanligvis Bislett Kebab i futsalcuper, forklarer Dahl, som i likhet med flere av spillerne til vanlig spiller på NTNU-studentenes fotballag.

– Det var det første navnet vi kom på, kommer det unnskyldende fra en av lagkameratene, til latter fra resten av gjengen forteller pressemeldingen videre.

Kan spille seg til Brasil

Pressemeldingen skriver videre at Neymar Jr’s Five er en nyoppstartet five-a-side-turnering som er skapt av Neymar og som i år arrangeres i 43 land, hvor vinnerlaget fra hvert land samles til verdensfinale i Neymars hjemby Praia Grande i Brasil 9. juli. Men før de kommer så langt skal Dahls Rakfisk-lag måle krefter med norgeseliten i Oslo, sammen med Classic V og Chicken Samba som ble nummer én og to i Trondheim.

– Det var nok tøffere, det var litt ymse motstand i Trondheim. Det blir gøy, vi er med for å ha det morsomt, sier Rakfisk-spiller Mikkel Brandsnes. I Oslo får man svaret på om Norges beste femmerlag kommer fra Trondheim-kvalifiseringen.

Avgjørende med god taktikk

Det spesielle med Neymar Jr’s Five er at hver gang et lag scorer mister motstanderen en spiller, det gjør at riktig taktikk blir nesten like viktig som tekniske ferdigheter.

– Det er et veldig taktisk spill hvor det er helt avgjørende å ikke slippe inn det første målet, i semifinalen ble det litt kollektiv svik, forklarer Brandsnes.

Men i bronse-finalen spilte de motstanderen av banen og de viste spill som kan føre dem hele veien til Brasil dersom taktikken sitter i Oslo.

LES OGSÅ: Ikke vanskelig å forstå at en arkitekt fra London kan falle totalt for vakre Akerselva

Five-a-side

Neymar Jr’s Five er en egen signaturturnering, arrangeres for første gang i 2016. Five-a-side-fotball, hvert lag har opptil fem spillere på banen. Vinneren er det laget som har flest spillere igjen etter ti minutter.

Det er fem norske kvalifiseringer - med norsk finale 5. juni i Oslo. Vinnerlaget fra hvert land møtes altså til verdensfinale i Neymar Jrs hjemby i Brasil, ifølge pressemeldingen.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse