Skriver brev til kulturministeren: Lyn mister 1,66 millioner kroner

Leder av Lyn idrettslag, Sjur Skridshol, har nå sendt brev til kulturministeren, etter at det ble en avkortning på mer enn 1.6 millioner kroner i momsrefusjon for idrettslaget, med rundt 3500 medlemmer, i bakgrunnen klubbhuset til Lyn. FOTO: Lyn Fotball

– For vårt idrettslag er dette et alvorlig tilbakeslag som direkte vil gå utover klubbens fremtidige satsning på anleggssiden, ifølge Lyns idrettslagssjef, Sjur Skridshol, om 1,66 millioner mindre i momsrefusjon.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.09.2015 kl 17:03

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KRINGSJÅ: Onsdag la idrettsforbundet.no ut følgende sak:

– Ski og Fotballklubben Lyn er den største taperen i Osloidretten etter at Lotteri- og stiftelsestilsynet nå har bekjentgjort fordeling av mva-kompensasjon til idrettsanlegg for 2015. For Lyns del betyr det et minus på 1,6 mill kroner i forhold til det de kunne forvente, står det på hjemmesiden til idrettsforbundet.no.

3.8 mill til gode

Videre går det frem at i 2014 fikk idrettslagene full mva-kompensasjon, mens det i år ligger an til en avkorting på 28 prosent. Til sammen har 11 idrettslag i Oslo over 3,8 millioner til gode etter årets fordeling.

– Idrettslagene fortjener full momskompensasjon på bygging av idrettsanlegg på lik linje med kommuner når de bygger idrettsanlegg, påpeker leder i Oslo Idrettskrets, Norvald Mo.

LES OGSÅ: Tja til fartshumper, flere toaletter og kanskje flyktninger til Skar leir?

Viktige bidrag

– I Oslo er det ikke mange idrettslag som bygger anlegg i egen regi, men de som gjør det gir viktige bidrag til idrettens aktivitet i Oslo og det sparer det offentlige for mange kroner. Bygging av idrettsanlegg i idrettens regi innebærer et stort økonomisk løft for idrettslagene og usikkerheter rundt momskompensasjon gjør det mer risikofylt enn nødvendig. Det er urimelig at en ekstraregning for moms vilkårlig skal belastes idrettslagene og frivilligheten, ifølge Mo.

Brev til kulturministeren

Idrettssjefen i Lyn, Sjur Skridshol, har nå sendt brev til kulturminister Thorhild Widvey (H) og leder av Familie- og kulturkomiteen på Stortinget.

LES OGSÅ: Jørgen Foss inn i bispedømmerådet: – Klar tale fra det norske folk om at kirken skal lene seg mot 2015 og ikke år null

– Ski- og Fotballklubben Lyn får beskjed om at klubben har fått en avkorting på vår søknad om momskompensasjon for kostnader til merverdiavgift til bygging av vårt klubbhus. Avkortingen er på hele 28 prosent – hvilket betyr at Lyn mottar 1.664.697 mindre i kompensasjon enn det klubben søkte om, står det i brevet som Nordre Aker Budstikke har fått tilgang til.

Alvorlig

Han beskriver nå situasjonen som alvorlig, og at det vil få konsekvenser for de mange barn- og unge i klubben.

– For vårt idrettslag er dette et alvorlig tilbakeslag som direkte vil gå utover klubbens fremtidige satsning på anleggssiden. Lyn har i dag over 3.500 medlemmer – de aller fleste barn og ungdom.

Videre skriver Skridshol:

– Klubben har den dårligste dekningen i landet når det gjelder banekapasitet på fotballsiden og har et stort behov for utvikling på anleggssiden for å tilfredsstille de krav og forventninger som stilles til oss som klubb. Vi ber om at det tas blir tatt initiativ for saldering i 2015 slik det ble gjort i 2014, oppfordrer Skridshol og klubben.

Hold deg oppdatert på lokale nyheter: Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse