Økonomisk gladmelding til idrettslagene

Lyn-leder Sjur Skridshol og Stortingsrepresentant Kristin Vinje (H), fra Korsvoll. FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN/KARL ANDREAS KJELSTRUP

Regjeringen foreslår tilleggsbevilgning for merverdiavgift, som innebærer at alle godkjente søkere i 2015 vil få full innvilgelse av godkjente søknadsbeløp.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.11.2015 kl 19:17

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NORDRE AKER: I nysalderingen av statsbudsjettet for 2015 foreslår regjeringen en tilleggsbevilgning på 48,1 millioner kroner til kompensasjon av merverdiavgift ved bygging av idrettsanlegg.

Dette er en glamelding ikke minst til Lyn. Tidligere i år skrev Nordre Aker Budstikke om idrettslaget som fikk en avkortning på hele 1,6 millioner i momsrefusjon.

– Det er utrolig viktig å støtte opp under det sterke engasjementet idrettsklubbene viser for å få på plass idrettsanlegg i sine lokalmiljøer. Idrettslagene betyr mye for lokalmiljøet og er drevet av frivillighet, sier stortingsrepresentant Kristin Vinje (H), selv fra Korsvoll.

– Ser tilbake med glede på pølsebod-vaktene

– Jeg har selv hatt glede av å ha alle barna mine med i Lyn og andre idrettsklubber lokalt og har opplevd betydningen av foreldrenes og andre ildsjelers innsats for miljøet. Derfor er det bra at regjeringen nå setter av mer midler for å få anleggene på plass. Jeg regner med at dette blir vedtatt i Stortinget, sier Vinje og legger til:

– Jeg er utrolig takknemlig for det idretten har gitt mine egne barn, og det er også med glede jeg ser tilbake på alle vaktene i pølseboden på Ullevaal stadion.

LES OGSÅ: GPS-bande herjer på Østlandet og i Nordre Aker. Disse bilmerkene er de ute etter

Leder av Lyn idrettslag, Sjur Skridshol, sendte også brev til kulturministeren, om saken og konsekvensene for idrettslaget med rundt 3500 medlemmer.

– For vårt idrettslag er dette et alvorlig tilbakeslag som direkte vil gå utover klubbens fremtidige satsning på anleggssiden, sa Skridshol til Nordre Aker Budstikke tidigere i år.

Jubel på Kringsjå

Nå er det jubel på Kringsjå.

– Dette betyr veldig mye for klubben. Det gir oss mulighet for et løft – ikke minst på anleggsiden. Det betyr blant annet at klubben selv kan finansiere toppkunstdekket på kunstgressbane 1 som Bymiljøetaten skal rehabilitere til våren, sier Skridshol.

LES OGSÅ: Aktivitetssonene er viktig for Lyn Ski: Men er forslaget en forutsetning for bruk, eller en trussel mot Oslomarka?

– Vi får også «råd» til vanningsanlegg. Vi både tror og håper at vi skal få tillatelse til å reise tribunen som ligger på et lager i Stavern. Samlet betyr dette at klubben får en flott hovedbane allerede våren 2016 hvor vi kan tilby klubbens medlemmer og tilskuere langt bedre forhold enn i dag, sier Skridshol, som gleder seg til fredag kveld.

– En gledens dag for Lyn bare noen timer før klubbens Jenter 19-lag skal spille NM-finale i Telenor Arena mot Stabæk!

Lotteri- og stiftelsestilsynet har i 2015 utbetalt 123,8 millioner kroner i kompensasjon, fordelt på 407 søknader. Samlet godkjent søknadsbeløp var 171,9 millioner kroner.

Regjeringens forslag om en tilleggsbevilgning på 48,1 millioner kroner vil gi alle godkjente søkere full innvilgelse av godkjente søknadsbeløp, ifølge regjeringen.no.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse