Rekordmange på Oslo Alpinfestival

Står ståhei og gøy med alpinfestival. FOTO: ARILD OLSEN

700 alpinglade barn, trylling, musikk og radiokasting.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.04.2016 kl 12:51

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

TROLLVANN/KJELSÅS/OSLO: Første helgen i april deltok nesten 700 barn i alderen sju til tolv år på Oslo Alpinfestival i Trollvann. Med skirenn, trylling, musikk og radiokasting.

– Stemningen var på topp, forteller hovedtrener i Kjelsås Alpin, Arild Olsen.

Oslo alpinfestival ble helgen 2. - 3. april arrangert av Kjelsås alpin for fjerde gang. Festivalen er en to dagers alpinfest, med blant annet konserter og sponsor-stands. For barna var det muligheter for både «give aways», underholdning og andre godsaker innimellom skikjøringen.

Se bildet større

Siste renn i Trollvann. FOTO: ARILD OLSEN

– Øs pøs regnvær hele lørdagen var ingen hindring for at barn og voksene koste seg på
festival, forteller Olsen videre.

Ikke bare for aktive alpinister

De yngste utøverne, skiløpere som går i første til fjerde klasse, kjører storslalåm en dag og hinderløype den andre dagen.

– Dette foregår i OBOS-løypa, som er i familiebakken på Trollvann. Her var det over 300 startende disse dagene, og det er slett ikke bare aktive alpinister som stiller på disse rennene. Mange fra vår egen skiskole og andre skiskoler var også med, i tillegg til noen fra langrennsgruppa og andre idrettsgrupper. Det er en enkel løype, så om man har stått litt på alpinski før, er dette en flott anledning til å være med på renn, sier Olsen.

Se bildet større

Glade alpinbarn - uansett vær. FOTO: ARILD OLSEN

Spennende kamp om de gjeveste plassene

I Trollvannskleiva, som er en litt mer utfordrende løype, kjørte de litt eldre utøverne fra femte til sjuende klasse. Mange av disse deltakerne har gjennom sesongen deltatt i en rennrunde som går i hos ulike klubber i Oslo. Oslo alpinfestival er avslutning på denne Oslo-cupen, og i enkelte av klassene ble de avsluttende rennene i Trollvann svært spennende.

– I klassen for jenter elleve år var det flere fra Kjelsås som kjempet om de gjeveste plassene. Til slutt ble det Elisabeth Grimkelsrud fra Kjelsås som vant både rennet og Oslo-cupen sammenlagt.

Se bildet større

Alpinhelter fra venstre Lasse Kjuus og Kjetil Aamodt med vinner av rennet og Oslocupen, Elisabeth Grimkelsrud. FOTO: ARILD OLSEN

– Mira Røsjorde og Eva Sandvin, begge fra Kjelsås, lå helt likt an til å kapre
tredjeplassen sammenlagt. Og alt ble avgjort i siste omgang av storslalåmrennet. Denne gangen var det Eva Sandvin som var raskest. Hun ble nummer to i rennet og nummer tre i Oslo-cupen sammenlagt, forteller Olsen videre.

LES OGSÅ: Tirsdag kveld - kvinne fant mann inne i huset

Han legger til.

– Det var en flott innsats av de tre Kjelsåsjentene. Jeg vil også gratulere Ulrikke Haugen fra Heming og Oscar Sandvik fra Ready med sammenlagtseiere i tolvårsårsklassen.

NM i radiokasting

Innimellom skirennene er det full fart på og ved scenen nede på sletta. Norgesmesterskap i radiokasting har blitt en tradisjon under Oslo alpinfestival. Her kastes en gammel FM-radio så langt man kan, og vinneren får en helt ny DAB-radio fra Geneva.

Se bildet større

Aldri dårlig vær - bare eventuelt dårlig klær. FOTO: ARILD OLSEN

Men også med annen underholdning.

– Pop gruppa Cir.Cuz gjorde stor suksess på scenen med sine hits. I år var også tryllekunstner Davido på scenen, til stor glede for både barn og voksne, sier Olsen.

LES OGSÅ: Fortetting på nedre Grefsen: Står småhusplanen eller kommuneplanen sterkest?

Resultat av dugnadsinnsats

Arrangør Kjelsås alpint har fått bare positive tilbakemeldinger fra de andre klubbene som
deltok under Oslo alpinfestival.

– Kjelsås alpint er en dugnadsklubb, hvor alle foreldre bidrar for at vi skal klare å gjennomføre så store arrangementer. Nesten 700 startende som skal kjøre to omganger krever god planlegging og at alle bidrar. Når vi gjennomfører slike festivaler er jeg veldig stolt av å representere Kjelsås alpin, sier hovedtrener Arild Olsen.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse