ANNONSE
Annonse

Snart åpner nye Korsvollbanen

Snart nytt kunstgress på Korsvollbanen, fra nylig befaring, fra venstre: Torstein Skjaker (Torstein Skjaker AS), Karin Hallen (Multiconsult AS), Svein Aasen (Multiconsult AS), Øivind Johansen (Bymiljøetaten), Johan Baade-Mathiesen (Korsvoll Fotball) Foto: PRIVAT

Å kunne holde kunstgressbanen åpen med undervarme hele året, betyr mye mer enn å slippe å måke. – Fotball er helårsidrett. Vi vil ha tilbud til barna så lenge som mulig - hele året, sier Johan Baade-Mathiesen i Korsvoll Fotball.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 26.10.2015 kl 11:57

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KORSVOLL:Forrige uke uke kom gladmeldingen om at den - gjennom mange år - planlagte Korsvollhallen, skal være en av de prioriterte tiltakene til det nye Byrådet.

Men det skjer ting på Korsvollbanen nå også. 5. november skal fotballbanen ha fått på nytt kunstgress, og klubben er ferdig med første varmefase av undervarmeprosjektet hvor banerørene er klare.

– Vi skal dermed i gang med neste fase som er energibrønner og varmesentral, forteller Johan Baade-Mathiesen

Les også: Det er i Maridalen det skjer Halloweenkvelden

Undervarmeprosjektet

Det er klubben som står for og betaler undervarme på anlegget. Dette finansieres dels gjennom støtte fra Spillemidler og ENOVA, men i hovedsak er det klubben som må stå for størsteparten av investeringen som foreløpig er estimert til drøyt tre millioner kroner, dels med egenkapital og dels med banklån.

– Foreløpig mål er å skaffe til veie 1/3 del i egenkapital og vi har foreløpig klart å skaffe rundt 700.000 kroner, som består av tilskudd fra lokale lag og foreninger, egne arrangementer som cup’er, nå nylig også et kjærkomment bidrag på 200.000,- fra Thonstiftelsen, forteller Baade-Mathiesen.

I tillegg til klubbens egen innsamling ved salg av andeler i prosjektet www.undervarme.no, hvor privatpersoner kan støtte prosjektet direkte.

– Vi trenger å skaffe tilveie sannsynligvis ytterligere en halv million til vårparten for å få finansiert ferdig fase 2. Så vi må selge mange flere andeler, inviterer Baade-Mathiesen.

Les også: 3.3 kilometer ny turvei fra Grinda til Sogn

Helårsidrett

Undervarme betyr at klubben i neste sesong kan tilby treningskapasitet til alle lag vinterstid.

– Fotball er blitt en helårsidrett. Har vi ikke mulighet til å tilby vintertrening på grunn av banemangel, skjer det at barn som ikke er med i andre idretter, ikke har noe tilbud vinterstid. Derfor også ekstra viktig for klubben å få varmen på plass - vi vil jo ha tilbud hele året, og holde på barn og unge lengst mulig i idretten, legger Baade-Mathiesen til.

Som også understreker flere fordeler med undervarme og helårsåpent kunstgress, blant annet mye mindre kjøring til og fra andre baner lenger unna.

Les også: Kommentar: Linderudkollen Langrenn: Et miljø- og klimavennlig næranlegg

– Med stor presisjon

Nylig var det befaring med blant annet Bymiljøetaten på banen.

– Sjefslandskapsarkitekt Øyvind Johansen har vært prosjektleder i Bymiljøetaten og har gjennomført prosjektet med stor presisjon, i henhold til fremdriftsplanen og ikke minst hensyntatt klubbens ønsker med utførelsen, legger Baade-Mathiesen til.

Han og klubben er veldig takknemlig for det gode samarbeidet med Bymiljøetaten.

– Det samme gjelder de som har utført arbeidet - det har vært høy kvalitet på alle nivåer, roser Baade-Mathiesen.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse