ANNONSE
Annonse

Snart tribune på Kringsjå?

Slik kan det bli seende ut når Lyn får på plass tribuner på Kringsjå. (Bildet er manipulert, dersom noen skulle være i tvil). Foto: NORDRE AKER BUDSTIKKE/LYN IL/ILLUSTRASJON

Byrådet sier ja til å gi dispensasjon til å sette opp tribunen langs kunstgresset på Kringsjå.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 08.12.2015 kl 13:53

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KRINGSJÅ: Denne uka kom gladmeldingen til Ski- og fotballklubben Lyn om at byrådet sier ja til å sette opp tribunen ved fotballbanen ved klubbhuset og Kringsjå.

– Det dreier seg om å eventuelt gi dispensasjon, slik at det likevel blir lov å sette opp den planlagte tribunen på Kringsjås friområde. Den har nå byrådet innstilt byutviklingskomiteen og plan- og bygningsetaten til å bevilge, sier idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap).

Fra vedaket til byrådet heter det blant annet følgende

– Byutviklingskomiteen finner at vilkårene for å innvilge dispensasjon i henhold til plan- og bygningsloven § 19-2 fra formål friområde-idrettspark for oppføring av tribune ved Kringsjå idrettspark er oppfylt. Komiteen opphever Plan- og bygningsetatens vedtak av 19.08.2015.

Klagen fra ansvarlig søker, Wang-Norderud Arkitekter AS på vegne av tiltakshaver Ski- og fotballklubben LYN, tas til følge.

LES OGSÅ: Finnes det lenger noen naturlig kvinnelighet?

Mye å glede seg over

Leder for Ski- og fotballklubben Lyn, Sjur Skridshol, har hatt mye å glede seg over de siste ukene. Blant annet er det ikke lenge siden det kom en skikkelig gladmelding til idrettslagene - full momsrefusjon. Det betyr 1.6 millioner tilbakebetaling til Lyn IL.

I tillegg ble Lyns Jenter 19 norgesmestere forrige måned.

Og nå har det nye byrådet sagt ja til dispensasjon, slik at den innkjøpte tribunen, som lenge har ligget på lager utenbys, kan settes opp ved kunstgresset på Kringsjå.

LES OGSÅ: Gi barna tid i julegave!

Dyr lagerleie

– Innstillingen betyr at Lyn kan sette opp tribunen med sitteplass til rundt 500 tilskuere, langs det øverste kunstgresset, som skal rehabiliteres våren 2016, forteller Skridshol.

LES OGSÅ: Da korsvoll-barnehagen fra 2007 ble kontrollmålt, var den nesten 140 kvadratmeter mindre enn den var godkjent for

Han forteller videre at det har vært svært dyrt å leie lagerplass til tribunen.

– Leieprisen for lager er 128.850 per år. Vi har leiet lager til tribunen siden 1. mars i år. Og vi regner med å måtte betale leie til 1. mars neste år. Totalsummen av leien tilsvarer halvparten av det tribunen har kostet, sier Skridshol, som nå er veldig fornøyd med at politikerne har tatt en viktig beslutning for klubben.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse