Stor suksess for Kolls skitrening i skoletiden

Suksess for Kolls tilbud i skoletiden - klubben trodde kanskje på 40 påmeldte - så ble det hele 90 tilsammen på Korsvoll og fra bildet Kringsjå skole. FOTO: IRJA LINNERUD

Koll Langrenn tenkte 40 deltagere med i det nye skitilbudet i skoletiden. Men det kom hele 90 første- og andreklassinger som vil være med på treningen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.11.2015 kl 15:10

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Bildeserie

KOLL LANGRENN I SKOLETIDEN PÅ KRINGSJÅ

 Foto: IRJA LINNERUD
 Foto: IRJA LINNERUD
 Foto: IRJA LINNERUD
 Foto: IRJA LINNERUD
 Foto: IRJA LINNERUD
 Foto: IRJA LINNERUD
 Foto: IRJA LINNERUD
 Foto: IRJA LINNERUD
Se bildet større

Skitrening i AKS-tiden er kult! FOTO: IRJA LINNERUD

KRINGSJÅ: På gressbanen nedenfor Kringsjå skole vrimler det av første og andreklassinger. De er klare for Ski-AKS. Et initiativ fra Koll IL og skigruppa, i samarbeid med aktivitetsskolen på Kringsjå skole.

Mange glade barn - alle i matchende refleksvester.

SE FLERE BILDER HER

– Det er veldig gøy å leke ute, selv om det er litt kaldt. For det gjør ingenting om det er kaldt, for vi har lue og varme klær, sier Emil (7)

Marte (7) er helt enig med Emil, og legger til at det aller morsomste med AKS - tidligere skolefritidsordningen SFO - er lekene.

Nye venner

– Vi leker blant annet hauk og due, doktorharn og terningleken, forteller Ylva (7).

Hun fortsetter.

– Det er bra at vi noen ganger blander første og andreklasse, for da blir vi kjent med nye folk og får nye venner. Spesielt siden vi også blir kjent med førsteklassingene.

Viktigst å ha det gøy

Så ikke noe å lure på at ingen snø ikke betyr morsom skitrening i skoletiden.

Leder for skiopplegget ved Kringsjå AKS, Sigmund Breivik, forteller at det aller viktigste er at barna har det gøy, og at interessen for ski blir enda større. Sigmund og de andre instruktørene har mange forskjellige leker og stafetter med barna.

Gleder seg til snø

Barna som er med på Ski-AKS gleder seg til det blir snø, og de kan ta frem skiene.

– De fleste av oss kan allerede stå litt på ski fra før av. Vi har det kjempegøy ute, det er alltid morsomt, sier Max (7).

SE FLERE BILDER HER

Etter at Koll Ski presenterte opplegget for AKS-lederne på Kringsjå skole og fikk det godkjent av skolen, tidligere i år, ble tilbudet i høst gitt til barn i første og andre klasse. Også samme tilbud til førsteklassingene på Korsvoll skole.

Første gang

– Det er ikke gitt lignende tilbud i området tidligere. Vi tror dette kan være med på å ikke minst rekruttere enda flere utøvere til skiidretten, sier langrennssjefen i Koll, Øyvind Bånerud.

Han fortsetter.

– Det er jo et veldig praktisk tilbud, både for barn og foreldre. De slipper jo å levere og hente barn på trening kveldstid.

Suksess

Som nevnt er tilbudet for første gang denne høsten.

– Det er en suksess, selv om det er barmarkstrening så langt. Nå venter vi selvfølgelig på snøen, så vi kan ta frem skiene. Vi håpet på 20 deltagere fra hver av skolene, men så endte vi på 40 fra Kringsjå og 50 fra Korsvoll! Vi har blitt oppfordret til å også gi tilbud til andreklassingene ved Korsvoll etter jul, forteller Bånerud.

Han legger til at det er byggeaktivitet på Kringsjå skole, og at sløyfene i Kringsjå Skianlegg måtte gjøres noe om.

– Takket være god dugnadsånd i Koll Ski fikk vi gjort dette forrige helg. Et godt samarbeid med Bymiljøetaten har gjort det mulig å tilby et flotte løypenett og skianlegg rett utenfor døra til Kringsjå skole.

Les mer om skianlegget på Kringsjå her.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post! http://nab.no/index.php?page=tjenester&sub=galleri&do=vis_galleri&GalleriID=1862

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse