Varsler trenerendringer i Lyn

Assistenttrener Henrik Dahl skal fokusere på jobben som sportslig sjef i Lyn, og har derfor bedt om å få avslutte sin rolle i trenerapparatet til A-laget. Nå har jobben startet med å finne en ny assistent til Trond Andersen. Her fra første seriekamp mo Grorud på Bislett. En kamp om endte 0-2 til gjestene. FOTO: LARS OPSTAD/Kladd.no

Lyn Toppfotball inviterer supporterne til åpent informasjonsmøte 8. juni. Samtidig bekrefter styrelederen i klubben at det blir endringer i trenerteamet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.06.2015 kl 22:11

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

TRESOR: Flere vil ha Tresor Egholm som trener for Lyns A-lag herrer, som kun står med ett poeng så langt i seriens andredivisjon. FOTO: ARKIV/NORDRE AKER BUDSTIKKE

KRINGSJÅ: Søndag gikk Lyn på sitt sjette tap på syv kamper i 2. divisjon så langt denne sesongen. Sist ut tapet mot bunnlaget Mjølner. Lyn sitter igjen med ett poeng og 14. plass på tabellen.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Lyn Toppfotball har via sine nettsider mandag innkalt til et åpent informasjonsmøte 8. juni. Klubben er foreløpig sparsomme med opplysninger om hva møtet vil inneholde, men til Nordre Aker Budstikke sier styreleder Anne Marie Due:

– Agendaen er å informere om hva som skjer videre i Lyn, både fra styrets side og den sportslige siden. Vi er heldige som har en stor supporterskare, og vi vil informere dem om hva vi tenker å gjøre for å snu de sportslige resultatene. Det er ingen som ønsker at den trenden vi er inne i nå skal fortsette, sier Due.

Leter etter ny trener

Hun bekrefter at en styrking av spillerstallen er et aktuelt tema, men at det på grunn av klubbens økonomiske situasjon ikke vil være mulig uten at den blir tilført friske midler.

Det vil imidlertid komme endringer i trenerapparatet. Men en utskiftning av hovedtrener Trond Andersen er i følge Due ikke aktuelt.

– Trenerspørsmålet er ikke et tema nå. Men som kjent har assistenttrener Henrik Dahl, som også er sportslig leder i klubben, bedt om å få slutte på grunn av kapasitetsmessige utfordringer. Derfor må han erstattes, og vi håper det blir klart rimelig raskt, sier Due.

LES OGSÅ: Her er «tabellen» som gjør Lyn til ubestridte serieledere!

Supportere foreslår Tresor

Etter kampen på søndag kommenterer brukeren Foxfive i Bastionens forum:

«Alle skjønner hvor dette bærer hvis vi ikke gjør noe nokså dramatisk, vi får håpe det er samlet evne og vilje i Lyn-systemet til å gjøre noe. Det må løftes i flokk her fra mange», mens brukeren Bottolf skriver:

«Fikk ikke sett kampen men gjetter likevel at tapet var fortjent.»

På Twitter nevnes trenerbytte, og at Tresor Egholm bør være en god kandidat.

Egholm: – Ønsker Lyn lykke til

Egholm har rundt ti års trenererfaring, og har i Lyn-miljøet i flere år vært trener for jentefotballen. Han har selv også spilt for Lyns A-lag på veien fra 6. til 2. divisjon. I dag er Egholm trener for Lyns gutter-02.

Men et mulig kandidatur til trenerjobb for herrelaget, vil han ikke snakke om.

– Det er naturlig at supportere spekulerer og diskuterer. Jeg ønsker ikke å kommentere eventuelle jobbtilbud, men ønsker laget lykke til med resten av sesongen. Og så håper jeg at vi snart tar noen trepoengere, sier Egholm.

LES OGSÅ: Egholm: For toppen vil det alltid virke ulogisk å satse på at de nestbeste skal bli best.

Styreleder Anne Marie Due vil heller ikke kommentere spørsmålet om Tresor Egholm er et aktuelt navn for Lyns A-lag.

– Nå er vi i en situasjon der vi drøfter aktuelle kandidater for en trener som selv har bedt om å bli erstattet, sier styrelederen.

Bastionen bak klubben

– Det vil alltid være personer som ønsker seg noe bedre, sånn var det da vi tok bronse med Henning Berg også. Det skjer i alle klubber, sier Bastionen-styreleder Thomas Nordeng, som mener det er uheldig å tvitre rett etter en dårlig kamp når man trenger noe å skylde på.

– Vi står fortsatt bak klubben og trenerteamet. Det ble gitt tydelig beskjed før seriestart at det vil ta tid å spille sammen laget, og vi visste det kom til å bli en tøff sesong. Ingen tvil om at det er tøft å være supporter om dagen, men vi stoler fortsatt på at klubben skal snu dette, sier Nordeng.

LES OGSÅ: Lyn har avdelingens beste supportere

Dybwad-Olsen: – Nesten skandale

En som sitter på sidelinjen og er svært skeptisk til det han ser, er æresmedlem i Lyn, Ola Dybwad-Olsen. Som spiller scoret han over 300 mål på 440 kamper mellom 1964 og 78, og er med det den som har spilt flest kamper og scoret mest for Lyn gjennom tidene.

– Det Lyn presterer for tiden er for dårlig. Jeg blir både forbanna og utrolig skuffet. Det er nesten så jeg vil bruke ordet «skandale». A-laget skal være klubbens flaggskip, og noe å strekke seg etter for yngre spillere, sier Dybwad-Olsen.

Selv om det naturligvis trengs midler til drift og forsterkninger i stallen, har han ikke tro på at «masse penger og nye spillere» alene vil snu trenden.

– Klubben Lyn må gå foran alt. Skal det penger inn i klubben må de forvaltes på en rasjonell og profesjonell måte. Penger alene er ingen løsning. Det trengs endringer i ledelsen, langsiktige perspektiver, samt kontinuitet i driften av fotballen. Klubben kan ikke styres av subkulturer og særinteresser, sier Dybwad-Olsen, som mener det er liten tid å miste.

– Endringene må være ordentlige og positive. Men de må gjøres veldig fort. Nedrykk til 3. divisjon vil være katastrofalt, da forsvinner alle talentene vi aler opp til andre klubber.

LES OGSÅ: Lyn-spalten: «Hvordan i allverden har vi blitt så akterutseilte?»

Mener klubben har kompetansen som skal til

Forslaget om Tresor Egholm i A-lagsteamet, gjerne sammen med andre interne og lokale krefter, er han ikke uenig i.

– Vi har kompetanse og gode kandidater i klubben vår. I mine øyne er Tresor en brukbar kandidat. Han vil være kontroversiell for noen, men de fotballfaglige ferdighetene hans er det ingen grunn til å tvile på. Han har temperament og humør, ved siden av gode og konstruktive meninger om hvordan fotball bør organiseres og spilles, noe som trengs, sier den tidligere Lyn-spilleren.

– Dessuten kjenner han klubben og kulturen vår meget godt, og vil sette Lyn foran alt annet. Det er viktig.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse