Nytt år, nye muligheter

Årets første corner er endelig tilbake etter en måneds tid med ferie, og det er nå vi skal rette blikket fremover mot det som skal skje i månedene som...

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Årets første corner er endelig tilbake etter en måneds tid med ferie, og det er nå vi skal rette blikket fremover mot det som skal skje i månedene som kommer. Er det grunn til bekymring, eller bør vi glede oss til de kommende ukene? Personlig er jeg ikke tvil om at mye spennende kommer til å skje, både på spillerfronten, og på andre ting. Jeg har de siste ukene registrert en viss form for murring blant supporterne når det gjelder spillerinnkjøp i klubben. Blant annet har man på Bastionens hjemmeside tatt opp denne problematikken i spalten Blåmandag. Blant mye annet kan man lese;

"med blanke ark og fargestifter tel synger Alf Prøysen, og har siden da stått som eksempel på at alt vil bli mye bedre med tiden. Vel, det kan vel vi alle være enige om, men spørsmålet er når. For mens våre avdelingskolleger, som gjerne kanskje sliter litt med det samme som oss, gjør noe med problemet og henter "forsterkninger" er det fortsatt knyst fra Torgeir Bjarmann."

Videre presiseres det at det er supporternes jobb å "syte" til noe positivt skjer i klubben, og det er jeg for så vidt ikke helt uenig i, men er det egentlig så mørkt som mange vil ha det til?

Svaret er helt og holdent nei, og jeg skal prøve å forklare hvorfor.

Pr. i dag er stallen bestående av 21 spillere som alle ønsker å være i klubben, og som alle har store ambisjoner. I tillegg går jeg ut i fra at alle har fått med seg at Lasse Eriksen har signert en ny avtale som binder han til klubben ut 2008-sesongen. At en så profilert og ettertraktet spiller som Lasse signerer en ny avtale, sender ut et signal om at dette er en klubb hvor det er verdt å spille.

Ingen må heller tro at toget har gått selv om vi har kommet i gang med 2007. Det er fortsatt bare medio januar, og det er lenge til alle vinduene stenger. Daglig får jeg spørsmål fra folk som lurer på om ikke noe skal skje snart, og som helt klart og tydelig begynner å bli utålmodige, og det er fint med stort engasjement, men jeg må få lov til å be om en viss form for edruelighet. Hva er viktigst? Hente spillere for å hente spillere, eller være nøyaktig å hente de riktige spillerne?

I fjor hentet vi Dylan Macallister og Espen Hoff rett før vinduet stengte. Panikk-kjøp ropte mange, før de fikk se Espen herje den påfølgende vårsesongen. Dylan karakteriserer mange som en flopp, og han er den først til å innrømme at han ikke hadde en god sesong i fjor, men rapportere fra treningene tilsier at nettopp Dylan kanskje kan komme til å spille en viktig rolle i 2007. Bortimot alle spillerne jeg har pratet med, forteller om en ny spiller med bedre holdninger, som har tatt seg selv i nakkeskinnet, og virkelig vil bevise hva han er god for. Han kunne slentret rundt på b-laget og hevet lønnen sin, men i stedet jobber han nå beinhardt for å overbevise Henning. Det står det respekt av, og ingenting hadde vært mer gledelig enn hvis Dylan lykkes.

Poenget er at det kan fort vise seg at både Espen og Dylan har vært gode kjøp, og disse kjøpte vi i mars 2006. Derfor er det ingen grunn til panikk ennå, selv om vi kan lese at noen av våre konkurrenter har forsterket.

Dessuten har jeg tro på at Henning og resten av teamet hans vet hva de gjør. Fotball er for dem et eget fag, og både Henning og Torgeir var på mange måter blant de beste da de var aktive. Selv mener jeg at min egenkomponerte formasjon med fem vinger og tre spisser ville revolusjonert fotballen, men til syvende og sist må jeg i diskusjoner vike for fagfolk med større tyngde enn meg. Det er nettopp denne tanken som gjør at jeg legger all min tillitt i laget til disse gutta. For de kan nemlig faget, langt bedre enn hva jeg kan!

Alle i klubben har tillitt til det sportslige teamet, og det håper jeg også du har. Vi er en ambisiøs klubb med kravstore og sultne supportere, men det er foreløpig januar.

Alvoret begynner ikke før 9. april mot Sandefjord.

Men at silly season er over oss, det er det ingen tvil om.

God helg.

Joachim Westher Andersen

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse