Nytt selskap tar over elitesatsingen i Lyn

Et nytt AS tar over ansvaret for elitesatsingen i Lyn, melder LFM fredag. FOTO: LARS OPSTAD/Kladd.no

Et nytt aksjeselskap tar over elitesatsingen i Lyn, det skriver Lyns fotball magasin (LFM), på Facebook fredag. Målet er å ha på plass 1,2 millioner kroner i løpet av kort tid.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.06.2015 kl 23:03

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KRINGSJÅ: Det er Lyn-magasinet LFM som bringer nyheten fredag formiddag på sine Facebook-sider.

I følge LFM står Lyn-supporterne Kjell L. Brevik, Gunnar Martin Kjenner, Ole Ray Grødseth og Terje Bogen bak intiativet, som har til hensikt å skape en ny og varig satsing på Lyns toppfotball.

– Situasjonen er uholdbar

Bakgrunnen er situasjonen toppstasningen i klubben befinner seg i med A-laget og B-lag på nedrykksplass og et juniorlag som etter en fin start har slitt voldsomt den siste tiden, og kan rykke ned.

– Vi er en eldre garde med tidligere fartstid i Lyn som opplever dagens situasjon som uholdbar, og mer eller mindre kritisk. Vi ønsker å ta et tak for å bringe toppfotballen inn i smulere farvann, sier Brevik til LFM.

Målet er å unngå nedrykk i 2015, legge et økonomisk grunnlag for toppfotballen på kort sikt, samt å legge grunnlag for en økonomisk forsvarlig drift på lengre sikt, skriver LFM.

– Vi danner et nytt as som tar det økonomiske ansvaret for toppfotballen i Lyn og målet er at vi raskt skaffer til veie minimum 1,2 millioner og mer på sikt, sier de til LFM.

LES OGSÅ: Topp og bunn i samme nabolag: Kjelsås på medaljeplass, mens Lyn og Skeid er under streken

Kan bli utvidet

Lyns styreleder Anne Marie Due er positiv til den nye løsningen. Hun har tildligere bekreftet at en styrking av spillerstallen er et aktuelt tema for klubben, men at det på grunn av den økonomiske situasjonen ikke ville være mulig uten at den blir tilført friske midler.

Strakstiltakene som skal på plass som følge av satsingen, er å styrke laget med en ny sentrallinje. Det vurderes også om selskapet skal ta over ansvaret for Lyn damer.

Det vil bli informert mer om det nye selskapet og nysatsingen på informasjonsmøtet i klubbhuset på Kringsjå mandag 8. juni.

– Vi er heldige som har en stor supporterskare, og vi vil informere dem om hva vi tenker å gjøre for å snu de sportslige resultatene. Det er ingen som ønsker at den trenden vi er inne i nå skal fortsette, har Anne Marie Due tidligere uttalt til Nordre Aker Budstikke.

Trenersituasjonen vil også være tema på møtet, ettersom at assistenttrener Henrik Dahl har bedt om å bli erstattet.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse