O-løpsfeber i Nydalen

Elisabeth Ingvaldsen og Marianne Andersen gjorde et godt løp for Nydalens 1.lag, til tross for at laget senere ble diskvalifisert.

60 løpere fra Nydalens orienteringsgruppe deltok på Oppsals tradisjonelle orienteringsstafett.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.05.2006 kl 15:46

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Roland Hurlimann har såvidt tid til å stemple seg inn på posten. Hurlimann var med på å sikre 2. laget en flott tredjeplass.

Se bildet større

Per Øyvind Stene satset alt hva remmer og tøy kunne holde på sin etappe for Nydalens førstelag.

Bøler: – Vi har en unik og stor bredde i klubben, forteller orienteringsløper Jørgen Frøyd.

– Orienteringsgruppa i Nydalen Skiklubb er vel den klubben med flest aktive løpere i Norge, og med totalt 450 medlemmer, forteller han.

- Greit løp

Under helgens årlige orienteringsstafett "15-stafetten" hvor 53 lag deltok, stilte Nydalen med hele 60 løpere fordelt på fire lag. Alt fra unge, lovende 13-åringer til meritterte landslagsløpere stod på startstreken.

En av dem var dobbelt sølvvinner i årets EM, Marianne Andersen. Hun løp 1.etappen med blant annet tidligere landslagsløper Elisabeth Ingvaldsen.

– Et helt greit løp, oppsummerte Andersen.

– Jeg tenkte at det gjaldt å komme bra ut i starten, men det klarte jeg ikke. Jeg havnet for langt bak, og stresset mye med å løpe forbi. Men det tok seg opp mot slutten av løpet.

Etter å ha ligget over ett minutt bak teten, kunne Andersen veksle på 10.plass, et halvt minutt bak.

Ville vinne - ble disket

Målsettingen var klar før helgens stafett.

– Vi skal vinne i dag. Jeg er sikker på at vi drar fordel av bredden vi har i klubben, sa en optimistisk Frøyd etter at 1.etappe var unnagjort.

Det gikk imidlertid ikke slik for Nydalen. 1.laget ble i år som i fjor disket, grunnet løperes slurv med sjekking av koder, i følge OPN.no. Andre laget ble beste klubblag på en 3.plass etter Halden og Tyrving. Tredje laget løp inn til en 13.plass, mens fjerde laget endte på 25.plass.

Til tross for diskvalifisering i helgens stafett, ser Andersen fremover. Neste mål for 26-åringen er VM i Danmark i august.

– Først og fremst er årets mål å ta medalje i VM, så får jeg ta det derfra, avslutter landslagsløperen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse