Oksene viste styrke

Dawda Leigh var god for Skeid, og selv om det ikke ble scoring, fikset han et straffespark. (Foto: Carina Alice Bredesen)

Skeid var større og sterkere, og vant fortjent mot Vålerenga 2 i kveld.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.05.2008 kl 09:17

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
VOLDSLØKKA: Men Vålerengas unge fotballgutter sørget for at Skeid måtte jobbe for seieren.

- Hadde vi ikke fått en så dårlig start, så kunne vi tatt dem, mener Vålerengas kaptein Nicolay Djupedal (17).

Skeid ledet 2-0 etter 10 minutter, og scoringene kom på løpende bånd. Først blir Tom Erik Breive felt inne i 16. meteren, og Kim Nystedt ekspederer straffen sikkert til 1-0.

"Best i familien"

Kun ett minutt senere er Mostafa "Mos" Abdellaoue på farten. Han mottar ballen på hjørnet av 16. meteren, tar to touch, for så å lekkert legge ballen i motsatt hjørne.

Da ble nok storebror Mohammed "Moa" Abdellaoue på tribunen stolt. Både han, Morten Berre og Daniel Fredheim Holm hadde tatt turen til Voldsløkka i kveld.

"Best i familien" sang Skeid-oksene fra tribunen etter scoringen.

To straffescoringer av Nystedt

Etter 21. minutter er det klart for kampens andre straffespark, men ikke det siste. En god Dawda Leigh har satt grå hår i hodet på Vålerengas venstreback hele kampen, og nå fikk Emilio Garcia tydeligvis nok.

Dawda rekker så vidt å tråkke på 16. meter-streken, før han ligger langflat. Dommeren peker igjen på straffemerket, og Kim Nystedt gjør seg klar. 3-0 til Skeid.

- Moro med scoringer. Jeg dunka dem i samme hjørnet begge gangene, gliser Skeid-spilleren fornøyd. Til sammen er han bokført med tre scoringer hittil i serien.

VIF fikk også straffe

Som sagt var ikke 3-0-scoringa til Nystedt kampens siste straffespark. Vålerengas raske og tekniske spiss Bard Shala (17) er ute på sitt tredje soloraid for kampen, da han felles av Skeid-kaptein Jo A. Gundersen.

Shala tar straffen selv, og reduserer til 3-1.

- Jeg hadde flere sjanser til å score, og er litt misfornøyd med det. Vi fikk en tøff start, men jeg syns vi jobber bra hele kampen, oppsummerer VIF's målscorer.

Kampen er kjørt

Skeid rekker å gå opp til 4-1 ved Anders Hatlén, før VIF får en spiller utvist. Etter det er kampen i realiteten kjørt, men VIF's rekrutter skal ha kredit for at de står på til siste minutt. Innbytter Flamur Kastrati fastesetter til slutt resultatet til 5-1 før dommeren blåser av kampen.

- VIF har mange gode spillere, og vi må være skjerpa hele veien, sier tomålsscorer Nystedt.

- Deilig med tre poeng, og mange fine scoringer, legger han til.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse