OL-deltager med favorittstempel i Nydalsløpet

600 deltok i fjor, hvor mange stiller til start i år? FOTO: NYDALENS SKIKLUB

Torsdag er det klart for det tredje Nydalsløpet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.08.2017 kl 16:13

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NYDALEN: «For Nydalsentusiaster, av Nydalsentusiaster» er det 5 kilometer lange løpets motto. Nydalsløpet arrangeres av Nydalens Skiklub i samarbeid Nydalsbedrifter som Avantor, Statnett, Elkjøp, Sats Elixia og Egmont.

Løpsleder Håvard Haga fra arrangørklubbens Nydalens Skiklub tror på fler enn fjorårets 600 deltagere til start.

– Det blir i alle fall 500 deltakere, og så får vi se hvor mange som melder seg på nå rett før start, sier han.

Løpet går i Nydalen torsdag 24. august klokken 18. Påmeldingsfristen går ut onsdag klokken 23.59.

Lavterskel og barnevogn

Løpet markedsfører seg selv som et lavterskelløp og folkefest med senkede skuldre og har "Opp-av-sofaen"-klasse og nytt av året – en Barnevognklasse.

Like fullt er det et høyt nivå på mange av løperne i Aktiv-klassen.

I dameklassen er løpets klare favoritt en OL-deltager fra Rio de Janeiro i fjor – 3000 meter hinder-løperen Ingeborg Løvnes fra klubben Vidar.

Ingeborg har slitt med mye skader i 2017-sesongen, men vil bruke Nydalsløpet som gjennomkjøring og det vil sannsynligvis rekke til seier. Fjorårsvinneren og klubbvenninnen Tonje Gresslien stiller ikke opp til start på grunn av flytting samme dag.

Det er foreløpig mer åpent i herreklassen. Fjorårsvinneren, den britiske VM-løperen i orientering Alan Cherry fra arrangørsklubben Nydalens Skiklub, er i år plassert i rollen som løypesjef og stiller derfor ikke opp. Blant de påmeldte ser det foreløpig veldig åpent ut.

Fin tur i Nydalen og veldedighet

Løpet har klasser for Aktive, Mosjonister og Opp-av-sofaen-løpere. Løypa er cirka 5 kilometer, og slingrer seg på gangveier av grus og asfalt langs Akerselvas begge bredder både nordover og sørover fra Nydalens hjerte – Gullhaugs Torg.

Og ved siden av mosjon, kan deltakelse gi ørlite ekstra god samvittighet. 100 kroner av påmeldingsavgiften går til mat for skolebarn i Afrika.

Nydalsløpet har nemlig inngått et samarbeid med stiftelsen Sabona som driver grasrotprosjekter i Zimbabwe med fokus på hjelp til selvhjelp. Sabona jobber med helse, utdanning, jordbruk og entreprenørskap. Gjennom musikk og kulturarrangementer i Norge, og nå også gjennom Nydalsløpet, ønsker Sabona å engasjere givere.

– Forberedelsen går det bra med. Nydalsløpet er et løp som prøver å skape god atmosfære, og det føler jeg vi har fått til de siste årene. Jeg gleder meg til å være på arenaen og føle på stemningen, sier løpsleder Haga.

Mange nydalsbedrifter bruker Nydalsløpet som sosial happenig.

– De gjør en stor greie av det internt, og har bankett etterpå. Det er den profilen på løpet vi ønsker, sier Haga.

LES OGSÅ: Nydalsløpet 2016: Folkefest og hjemmeseier!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse