Kjetil André Aamodt: - OL-løypa passer Aksel

PASSER: Vancouver-OLs utforløypa ligger i Whistler opg bør passe Aksel Lund Svindal bra, mener Kjetil André Aamodt. Her er Lund Svindal på vei ned Hahnenkamm i Kitzbühel.

Alpinlegenden Kjetil André Aamodt (38) mener utforløypa i Whistler er som skapt for Aksel Lund Svindal (27).

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.03.2010 kl 13:46

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
SPEAKER.NO: - Hvis utstyret er tipp-topp på konkurransedagen, tror jeg han kan gjøre det veldig bra. Det ligger an til at det kan bli ganske varmt i Whistler. Det betyr raske forhold, og det passer Aksel bra, sier Aamodt til Speaker.no.

Aamodt er tidenes mest meritterte alpinist og NRKs ekspertkommentator i OL.

- Dave Murray Downhill er en bra løype. Fin lengde. Den minner litt om Torino. Ganske flatt på toppen og i bunnen, men med et teknisk krevende mellomparti som er bratt og med noen tøffe hjørner, sier Aamodt.

Dette mener Kjetil André Aamodt er verdens tøffeste utforløyper!

WEB-TV: Vi har prøvekjørt Dave Murray Downhill

Legender

Utforløypa i Whistler er oppkalt etter Dave Murray, som sammen med Steve Podborski, Dave Irwin og Ken Read utgjorde den legendariske gjengen Crazy Canucks. De herjet i utforløypene på 70-tallet. Dave Murray døde av kreft i 1990, bare 37 år gammel.

De antatt raskeste partiene i Dave Murray Downhill kalles ”The Weasel” og ”The Sewer”. Løypa er totalt 3,1 kilometer lang og har en fallhøyde på 852 meter. Gjennomsnittlig helling er på 28 prosent. Til sammenligning har Kvitfjell 29 prosent.

- Dave Murray Downhill er en midt på treet-løype, omtrent som Kvitfjell og Torino. Utforløypa i Salt Lake City var bedre, men den er definitivt mye bedre enn løypa i Nagano, som var helt tragisk dårlig.

Les også disse sakene:

Slik har du aldri sett OL-heltene før

Pudderparadiset som ble OL-arena

Sjekk disse bildeseriene:

Tøff OL-helter

Utenfor OL-løypene i Whistler

Prøv vår OL-quiz:

Hva kan du om OL i Canada?

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse