– Onsdag skal vi høvle over Strømsgodset

Nå blir det masse fotballmoro. Onsdag tar Skeid imot Strømsgodset i andre NM-runde – med helt ny tribune – mens Kjelsås reiser til Strømmen. Og søndag blir det lokalderby mellom Kjelsås og Skeid.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.05.2017 kl 18:47

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NORDRE ÅSEN: Skeidgutta med supportere venter nok i skrivende stund mest på folka fra Drammen. Onsdag er det NM-kamp hjemme mot Strømsgodset. Skeid som i forrige NM-kamp og første runde, sendte Lyn rett ut av cupen, etter å ha vunnet 2-1 hjemme mot gutta fra Kringsjå.

Ryktene går også om at Skeid skal utvide tribunen til 1000 sitteplasser.

– Skeid er virkelig i flytsona om dagen, både på og utenfor banen. Nå skal Nordre Åsen skal oppgraderes, står det på hjemmesiden til klubben, som innkalte til dugnad for å få på plass en mye større tribune.

Med flere enn tusen seter.

Se bildet større

De første dugnadsgutta - bak fra venstre spiller Ørjan Hopen og Jonas Bergersen, ytterst til høyre bak Dauda Leigh, foran fra venstre Iaia Balde og Truls Offerdahl. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

Den mindre tribunen som allerede er ved banen, er nå flyttet over på andre siden.

Da Nordre Aker Budstikke stikker innom Nordre Åsen mandag formiddag, er noen av dugnadsgutta i gang med å sette opp tribunen. Som visstnok ankom Nordre Aker fra Bergen samme morgen.

Ikke minst er også to av spillerne på plass. Jonas Bergersen og Ørjan Hopen er på tribunedugnad, og i videosnutt i saken så forteller sistnevnt hvorfor du bør komme deg til Nordre Åsen på onsdag.

Se bildet større

Tribuneformann Bjerke svinger innom for å sjekke at alt går riktig for seg. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

Sterkt 2. divisjonslag

Kun to dager igjen, før drammenserene ankommer Nordre Åsen. Strømsgodsettrener Tor Ole Skullerud sa dette da det ble klart at Skeid var neste motstander i NM.

– Skeid er et sterkt 2. divisjonslag. Her må vi komme oss ordentlig på jobb og vise oss fra vår beste side. Vi gleder oss selvfølgelig til denne cupkampen, uttalte Strømsgodsets hovedtrener Tor Ole Skullerud på klubbens hjemmesider, da trekningen var gjort.

Første tap

Skeid som har hatt en knallstart på sesongen, og vant de første kampene. Men måtte dele poeng borte mot Finnsnes forrige helg. Og gikk på sin første smell på lørdag, hjemme mot Grorud. Men som av klubben selv blir beskrevet som et nærmest ran på høylys dag.

– Det var flott vårvær, 18 grader, sola kom fram, men det var lite å glede seg over for hjemmepublikumet, da dommeren blåste av kampen sto det 0-1 på tavla. Selv Grorud-supporterne måtte innrømme at gjestene fikk med seg tre meget heldige poeng i bagasjen.

– Det står 0-0 på lystavla, Grorud har ikke hatt en eneste målsjanse, Skeid har nesten dusinet fullt. ...I det 52. spilleminuttet får Mesut Can stjernetreff på volley, Idar Lysgård i Skeid-buret hører bare suset av et prosjektil som smeller oppe i nettaket. Et fantastisk skudd, blodig urettferdig etter spillets gang, men i fotball er det målene som teller - les hele referatet her.

Kjelsås

Kjelsås kom seg lett videre i NM. De banket Frigg hele 4-0 hjemme på Grefsen Stadion. Nå venter Strømmen borte, også onsdag 24. mai, klokken 18.00.

Det har vært litt trøblete start på sesongen for Kjelsås, som ligger langt ned på tabellen i 2. divisjon. Siste kamp borte mot Raufoss endte 2-2.

Hovedtrener Eivind Kampen forteller til egen hjemmeside om blanda følelser etter oppgjøret.

– Vi åpner kampen svakt, og selvom vi har en ok periode, så er vi litt heldige som kommer oss til pause med uavgjort. 2. omgangen åpner vi veldig bra, og fram til rødkortet er vi gode. Så synes jeg vi håndterer overtallet veldig dårlig, vi slurver med posisjoner, bruker for mange touch, og slipper raufoss til en del overganger.

– Den perioden skal vi ha bedre kontroll, og skape langt større sjanser. Happy med at vi kommer tilbake to ganger, men når ting blei som de blei, så burde vi hatt med oss mer fra denne kampen, sier Kampen.

Her kan du lese hele referatet fra kampen mot Raufoss.

Se bildet større

Fra tidligere oppgjør Kjelsås - Skeid på Grefsen Stadion, skeids Jens Rongved til høyre, også i dagens A-lagsstall. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Lokalderby

Søndag er det duket for skikkelig lokalderby, Kjelsås tar imot Skeid på Grefsen Stadion. Søndag 28. mai klokkken 15.00 blåses kampen i gang på Oslos tak.

Lyn og Korsvoll

Lyn Damer er tilbake på vinnersporet, og slo tabelltopp Byåsen hjemme på Kringsjå lørdag - les hele saken her.

FK Lyn var nok godt fornøyd med 2-0 seier og Lokomotiv Oslo lørdag, etter å ha tapt mot Stabæk 2, 0-1 hjemme på Bislett forrige helg.

Og gratulerer til Korsvoll Fotball, som ikke har avgitt ett eneste poeng etter seks seriekamper, og selvfølgelig topper de tabellen.

Seier nummer 6 på 6 forsøk er i boks, og for fjerde kamp på rad holder vi 0'enRaufoss 2- Korsvoll endte 1-0 til Korsvoll. Korsvoll er nå det eneste laget i Oslo som ikke har avgitt poeng i årets sesong. Målscorer ble Adrian Thun.

LES OGSÅ:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse