Opprykket glapp

Korsvoll gir ikke ved dørene, og hentet igjen tidlig ledelse av Lyn, og det endte med poengdeling. FOTO: KORSVOLL FOTBALL

– Nå har jeg en blanding av stolthet og glede for vår prestasjon, men syns også litt synd på Lyn og alle vennene vi har der for at de ikke rykka opp, sier Korsvoll-trener Petter Solland.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.10.2017 kl 09:18

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

BISLETT: Dagen der alt ble avgjort. Lyn møtte nabo Korsvoll til seriefinale på Bislett, i 3. divisjon. Opprykket Lyn har jobba for hele sesongen var så nære. Skulle virkelig Korsvoll være laget som knuste drømmene?

Sånn ble det. Petter Solland, hovedtrener i Korsvoll, sier gutta gikk for å vinne, men føler med Lyn.

– Nå har jeg en blanding av stolthet og glede for vår prestasjon, men syns også litt synd på Lyn og alle vennene vi har der for at de ikke rykka opp, sier han.

Høydramatisk

Nabooppgjøret på Bislett lørdag endte dramatisk. Lyn lå lenge an til å dra seieren i land. I første omgang var det klasseforskjell mellom lagene, men Korsvoll forsvarte seg godt. I andre omgang var Korsvoll mer med, men Lyn var laget som produserte flest sjanser. Likevel holdt det ikke til seier.

Stabæk 2 vant ikke mindre enn 8-0 i dagens kamp mot Redalen og ble derfor opprykkshelter.

Solland er fornøyd med laget sitt.

– Vi vet om Lyn sine styrker og svakheter, og spillerne fulgte kampplanen stort sett til punkt og prikke, det var veldig bra. Det var ikke en helt optimal førsteomgang, men ble litt bedre i andre. Hadde marginene med oss ved tre, fire anledninger der. Sånn er det, sier han.

Korsvoll har levert best mulig denne sesongen, og det så ut som medalje kom til å skje.

– Vi er veldig fornøyd med sesongen, vi endte på fjerdeplass. Mye bedre enn det vi hadde håpa på, sier Solland.

Se bildet større

FOTO: KORSVOLL FOTBALL

Referat

Lyn startet med å gå rett i strupen på bydelsnaboen. Etter bare femten sekunder var første angrep kjørt. Nærme, men ikke nærme nok. Korsvoll forsvarte seg som helter i 40 minutter, før en dødball stakk hull på Korsvolls bylle. Lyns nummer 9, Rune Reidar Isaksen, leverte et praktfullt frispark rett utenfor sekstenmeteren. Lureball langs bakken, gjennom spillere, bein og alt annet som skulle befinne seg i boksen. Helt uforventet.

Andre omgang starter. Korsvoll reduserer ved Chimaobi Ifejilika i det 71. minutt- det løfter intensiteten fem hakk. Lyn er frampå igjen, fem minutter senere scorer Fadel Karbon. Et fint oppspill fra høyresiden som ender i mål. Publikum koker. Korsvoll vil ikke være noe verre og bare minuttet etter er det deres tur. Innlegg fra høyre og Andreas Romøren header i mål.

Se bildet større

FOTO: KORSVOLL FOTBALL

På tavla står det 2-2. Klokka tikker og temperaturen øker. I det nittiende minuttet slår inn, begynner publikum å reise seg fra plassene sine. Lyn trykker på, så hardt at Christoffer Simensen får det røde kortet og må gå i garderoben. Den knuste opprykksdrømmen begynner å bli et faktum.

Dommeren blåser i fløyta. Lyn-spillere tar seg for ansiktet. Klemmer og klapp på skuldra blir delt ut på hver og en, men det hjelper lite. Skuffelsen er stor blant Lyn-gjengen.

De som smiler er gjestene. For en prestasjon av Korsvoll.

Se bildet større

FOTO: KORSVOLL FOTBALL

Tett i toppen

Det var knyttet mye spenning rundt årets Norsk Tipping-liga avdeling 2. Lyn har gjennom hele sesongen vært favoritter om førsteplassen, men både Stabæk 2 og Eidsvoll TF har gitt motstand. Kun få poeng har skiltes mellom lagene.

Spenningen toppet seg ytterligere da Lyn fikk henvendelse fra NFF ved bruk av ikke-spilleberettiget spiller i kampen mot Ready. I flere dager lurte vi på hva straffen ble. Dersom Lyn ble fratatt tre poeng lå opprykket i en tynn tråd.

Tirsdag kveld ble avgjørelsen tatt. Lyn ble fratatt ett poeng i kampen mot Ready og må i tillegg betale 10.000 kroner i pengebot.

Se bildet større

Korsvoll er nok fornøyd med sesongen, men det var ikke etter planen for lyn, og ikke sikre nødvendige tre poeng på Bislett, lørdag. FOTO: KORSVOLL FOTBALL

Rolf Waalstad, sportsdirektør i Lyn, sier de må lære av sine feil.

– Straffen vi har fått gjenspeiler forseelsen, sammenlignet med andre. Vi gjorde en feil og må leve med det, lære og skjerpe rutiner, sier han til Nettavisen.

Det betyr at Lyn lå på topp med 61 poeng i forkant av siste kamp, mens Stabæk 2 lå knepent bak med 60 poeng. Det var med andre ord en utrolig spennende seriefinale.

Så da blir det 3. divisjon for Lyn i 2018 også.

LES MER:

Få kamper unna opprykk, men hvor skal Lyn spille neste år? Kan bli straffet- skal ha brukt spiller med for mange gule kort

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse