Oslos svar på Lynvingen

Tommy Berntsen, Lyns kaptein som er ute med kneskade, skrev navnet sitt mange ganger!

Gotham har Lynvingen. Oslo har Lynus! Møt Eliteseriens første maskot.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.08.2006 kl 10:56

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Lynus med Magnus Powell, Enrique Ortiz, Tommy Berntsen og en haug med pur unge fans.

Ullevål: I forrige uke fikk vi oppleve flaggermusen på nært hold. Lyns lokale på Ullevål var fylt til trengsel av voksne, unger, Lyn-spillere og en diger blid flaggermus. Ungene samlet autografer, foreldrene fotograferte, og alle spiste pølser. En time senere toget alle ut for å se Brasil trene. De fleste ungene syntes nok det var gjevest å møte vaskekte eliteseriespillere. Her var det mange blodfans.

Lynvingen vs Lynus

Vi synes Lynus har lite til felles med Lynvingen til tross for at begge aliasene bekles av unge menn som ikler seg flaggermusdrakt. Der Lynvingen jakter på skurker og banditter, oppsøker Lynus blide trivelige unger, fortrinnsvis i Oslo vest. Lynus må åpenbart ha en ganske annen begrunnelse for sitt virke enn Lynvingen. Vi fikk ikke tak i selveste faren til Lynus, Aksel Solvang. Men markedsdirektør Keith Woods i Lyn forteller mer enn gjerne om maskoten og den nystartede Lynusklubben.

– Lyn er opptatt av å bygge på vår unge profil, og sikre en enda sterkere posisjon blant barn og unge i Oslos vestlige bydeler. Da vi var på Jylland, fikk vi presentert Ulveklubben, som på fire år hadde fått 4000 medlemmer i alderen 0 til 14 år. Vi tente skikkelig, og ble enige om å starte barneklubb og å få egen maskot. En aktiv, røff og blid kar som skal være synlig i og rundt Lyn, på kamper og ellers. Han så dagens lys den 31. juli under kampen mot Start i Tippeligaen, og ble en umiddelbar suksess.

Inni flaggermusdrakten bor det en 19 år gammel student som trives i rollen, til tross for varmen inni drakten, og som har et godt lag med unger, forteller Woods.

Store forventninger

Vi har forsket litt og funnet at andre klubber for barn fungerer veldig bra, dersom de har noe å tilby og bygger på en felles interesse. I Lynusklubben får ungene personlige medlemskort og diplom, ryggsekk, bursdag- og julegaver, de blir invitert med på fotballlskole og på kamper. Klubben skal også ha egne aktiviteter uavhengig av fotballen.

– De som har kommet først, er barn av ivrige Lyn-fans som allerede er medlemmer av Bastionen. Det er kjempegøy å tilby en slik klubb til dem som allerede er glad i oss. Vi tror også andre kan synes dette er spennende, som ikke er veldig ivrige fra før. Målet er å skape interesse rundt Lyn blant barn. De fleste vil være enig med meg når jeg sier at det laget du begynner å heie på som barn, det laget heier du på som voksen. Lynus er langsiktig bygging samtidig som han skal bidra til mer trivsel og moro rundt Lyn, fortsetter Woods. Han vil ikke si hvor mange medlemmer klubben har som målsetning i år. Her må de bygge sten på sten. Men interessen er stor.

Satser i vest

Lyn har lenge snakket om å bli en klubb for hele Oslo. Den tanken er langt på vei forlatt. Lyn er en klubb for folk i Oslos vestlige bydeler. Det er her Lyn har sin forankring, og det er dagens administrasjon seg bevisst.

– Det bor jo 250.000 mennesker i disse bydelene. Lyn har et enormt potensiale for vekst, trolig landets største, innenfor sine kjernebydeler. I fjor vokste Lyns oppslutning mest i hele eliteserien, veksten fortsetter i år, og vi har store ambisjoner, sier Woods. Lynusklubben er en viktig brikke i satsingen.

– Lynusklubben blir ingen kommersiell gullgruve på kort sikt. Lynus sklir rett inn i tankegangen vår rundt barn og unge. Vi er stadig på skolebesøk i Oslo vest. Hittil har vi tatt med oss toppspillere, ikke minst i forbindelse med prosjektet "På lag mot mobbing" som vi har sammen med Norsk Tipping. Nå kan det hende Lynus også blir med, sier Woods.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse