Over før det hadde begynt

Flott scoring: Her setter Jan Fredrik Løland inn ledermålet etter en flott soloprestasjon. Dessverre blir ikke målet tellende.

Grunnet store sprekker i isen på Norges Idrettshøgskole ble eliteseriekampen mellom Ullevål og Sarpsborg avbrutt etter 21 minutters spill på stillingen 1-0 til Ullevål. Av hensyn til spillernes sikkerhet valgte dommerne å avlyse kampen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.02.2006 kl 15:57

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Full forvirring: Det hersket en stund full forvirring blant både spillere og ledere. Men dommerne stod på sitt.

Sognsvann: Søndag var det duket for eliteseriekamp i bandy mellom Ullevål og Sarpsborg. Været viste seg fra sin beste side, og alt lå til rette for en flott kamp. Ullevål, som ligger på andreplass på tabellen, tok oppskriftsmessig ledelsen 1-0 ved Jan Fredrik Løland. Men Adam var som kjent ikke lenge i paradis. For etter 21 minutters spill ble det et langvarig stopp i spillet på grunn av banens tilstand. Det var diverse søkk i isen, og det var ifølge dommerne uforsvarlig å fortsette kampen under slike forhold.

Etter å ha inspisert banen omhyggelig, ble kampen altså avlyst. Ikke alle var enige i det.

Nytt dekke

– Er det OL, eller?, kom det fra en av spillerne da de skjønte hvor det bar.

Flere spillere mente det ville vært helt greit å fortsette kampen, og kamper har blitt avviklet under verre baneforhold enn hva tilfellet var på søndag.

Trener Sigurd Klippenberg sier seg enig i at kampen nok kunne blitt spilt ferdig, men har samtidig full forståelse for dommernes beslutning.

– Når isen sprekker som den gjør her i dag, er det greit å avbryte kampen. Vi var tiltenkt nytt dekke sist høst, men det ble utsatt til neste år. Med forbedret is vil vi forhåpentligvis slippe lignende situasjoner i kommende sesonger, sier Klippenberg.

Kampen ble omberammet til mandag, og ble da spilt i sin helhet. Reglene sier nemlig at en kamp må være avbrutt i minst en halvtime for å fortsette der den slapp.

Med forbedret is vil vi forhåpentligvis slippe lignende situasjoner

Sigurd Klippenberg

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse