På topp igjen - i søla

Sportsklubben Rye stilte mange utøvere til start. (f.v.)Eivind Stray (11) tok en 11. plass i klasse M11, mens Anette Fredriksen (11) er ubeseiret K11 etter nok en seier i Scott Cup.

Even Aksnes Tønseth (10) og Torjus Bern Hansen (11) fra Grefsen har kun topp-plasseringer å vise til i årets Scott Cup-runder. Sist ble det henholdsvis 1. og 3. plass.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.08.2007 kl 09:40

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Tydelig fornøyde med resultatene blir Even Aksnes Tønseth (10 12) og Torjus Bern Hansen (11 12) feiret av lagkameratene i Sportsklubben Rye under premieutdelingen.

Skullerud: Bare en time før Scott Cup skulle starte på Skullerudstua åpnet himmelen seg over Oslo. Selv om regnet hadde stoppet innen den første starten gikk, hadde været rukket å sette sitt preg på rittet: sølepytter.

– Man skal være skitten etter et ritt, slår guttene fra Sportsklubben Rye fast. De syns det var en tøff løype på Skullerudstua, og er veldig fornøyd med de gode resultatene.

– Løypa var full av gjørme, så det var litt vanskelig, forteller klubbkameratene.

Aktive syklister

Even Aksnes Tønseth fra Kringsjå er faktisk ubeseiret hittil i Scott Cup. Han har vunnet alle seks rittene i sin aldersklasse.

– Det har nesten blitt en vane, medgir han beskjedent. Klubbkameraten Torjus Bern Hansen fra Grefsen er ikke stort dårligere. Han har kun fått 2. og 3. plasser. Scott Cup er et samarbeid mellom flere sykkelklubber i Oslo og omegn, som bytter på å være arrangør. Før torsdagens ritt på Skullerudstua, har det vært ritt blant annet på Lørenbanen, i Drøbak og på Langsethløkka. Even og Torjus syns ritt er gøy.

– Veldig moro, gliser guttene. Men det er ikke bare terrengsykling de holder på med. Både Even og Torjus går på ski og spiller fotball i tillegg. Even holder til og med på med både bandy og turn også.

– Jeg bytter på litt for å få tid til alt. Litt sånn annenhver gang, smiler han.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse