På toppen av pallen

Lagkameratene jubler for Martin Halléns (i midten stående) gull i Greirennet. (F.v.) Bendik Pedersen (14), Torgeir Helgen (14), Endre Larsplass (14), Martin Hallén (14), Håvard Hildeskor (14) go Bendik Befring Brandvold (14).

Kjelsås stilte sterkt til start i G15-klassen i helgens Greirenn. Martin Hallén (14) tok sitt første distanse-gull, mens resten av guttene samlet seg fra 7-10. plass.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Sørkedalen: Med syv løpere til start hadde Kjelsås desidert flest deltakere i G15-klassen i Greirennet. Fire av guttene samlet seg på 7-10. plass, mens Martin Hallén kunne juble for sitt første distanse-gull noensinne.

– Utrolig morsomt, sier unggutten.

Gode ski

Greirennet skulle normalt sett gått i løyper rundt Vesletjern på Ammerud, men arrangøren måtte flytte rennet til Sørkedalen i siste liten på grunn av snømangel. Der var forholdene perfekte. Til tross for at det var -27 grader klokken åtte på morgenen steg gradene i løpet av formiddagen og rennet kunne gjennomføres. Gullvinner Martin Hallén hadde i alle fall ingen ting å utsette.

– Kjempegode forhold. Fint føre, kjempefine spor. Dessuten hadde jeg gode ski, så dette var strålende, skryter han.

Treningen fungerer

Kjelsås-gutten har vist en fabelaktig progresjon det siste året. I fjor var han flere ganger blant de fem beste, men aldri på pallen. Tidligere i år ble han kretsmester i sprint, og denne helgen tok han sitt første distanse-gull på 5km i Sørkedalen.

– Jeg har kommet meg veldig det siste året. Morsomt å merke at treningen fungerer og at jeg blir bedre, sier Martin fornøyd. Han har trent bra hele sommeren og høsten og får nå betalt for strevet.

– Spesielt morsomt at jeg gikk til topps i et distanserenn, vise at jeg kan det også, smiler han.

Storebror er forbildet

Martin Hallén skryter også av miljøet i treningsgruppen i Kjelsås.

– Vi har et veldig godt miljø. Fint å være en stor gjeng, da kan vi pushe hverandre litt og klare å yte det lille ekstra, beskriver han. I tillegg til godt treningsmiljø, har Martin en storebror å se opp til. Stian Hallén er blant annet Nordisk mester.

– Det er klart jeg ser opp til han. Jeg har planer om å trene godt og bli bedre, så får vi se hvor det stopper, forteller Martin med stjerner i øynene.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse