Kjelling & Co. før EM:

På «trikke-Tour-de-Kjelsås»

«Håndballtrikken»: I stedet for linjenummer og sted, sto det «Håndballgutta» på lystavla foran på trikken. Stoppested: Kjelsås.

Kristian Kjelling tok Kjelsås-trikken igjen, for første gang på mange år, torsdag. Denne gangen var barndomskompisene byttet ut med håndballandslaget.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 15.01.2010 kl 14:45

STORTORGET-KJELSÅS:

— Det er litt mindre tagging, men ellers er alt som før, kommenterer kjelsåsgutten Kristian Kjelling (30), mens Kjelsås-trikken snor seg oppover mot Trikkestallen på Kjelsås.

«Håndballtrikken»

Men det er ikke noen vanlig rutetrikk som suser av gårde denne torsdag formiddag.

I stedet for linjenummer og sted, står det rett og slett «Håndballgutta» på lystavla foran på trikken.

Norges Håndballforbund gjorde en kreativ vri da de inviterte til pressekonferanse i forbindelse med lørdagens treningskamp mot Sverige, og snarlig avreise til EM i Østerrike.

Hele pressekorpset, samt hovedpersonene selv, fikk en flott tur fra Stortorget og opp på Kjelsås, og tilbake igjen.

— Det er lenge siden jeg har tatt trikken, altså. Før var det jo hver dag, men nå kjører jeg bil når jeg er på besøk hos familien min her, forteller Kjelling.

— Annerledes

— og bedre

Han fikk seg også en liten mimretur i skolegården på Kjelsås skole, der han lærte sin ABC og gangetabell som guttunge.

— Det bringer frem mange minner å være her, men det er veldig annerledes, og mye bedre, enn da jeg gikk der.

— Kiosken som vi stjal bugg (tyggegummi, journ. merk.) i, er nå blitt en liten kafé for eksempel, gliser Kjelling.

Spredt over alle hauger

Han er ofte tilbake på gamle trakter for å besøke mor og søster, og annen familie som fortsatt bor på Kjelsås.

Men barndomskompisene er spredt over alle hauger.

— Bestekompisen min bor fortsatt i Oslo, men de andre har flyttet, sier Kjelling, som selv er bosatt i Danmark og spiller for AaB Håndbold.

Timing

Lørdag er det klart for den siste treningskampen før avreise til EM i Østerrike.

Sverige er motstander i Spektrum, og Kjelling gleder seg.

— Her får vi svar på om vi har forbedret de tingene vi slet med i januar, noe jeg har all grunn til å tro at vi har, sier Kjelling.

Det gjelder først og fremst timing og samspill.

— Sverige-kampen betyr litt ekstra fordi det ikke er så mange dager å gjøre endringer på fram til EM, dersom noe skurrer, sier han.

— Kan nå langt

Kjelling er meget positiv på Norges vegne.

Norge sender et av de aller beste herrelandslagene noensinne nedover til Østerrike for å forsvare de norske fargene.

— Dersom vi får bra flyt, kan vi nå langt, sier Kjelling.

— Det vil si semifinale?

— Ja, det er jo langt, smiler danmarksproffen lurt.

— Vi har et knallbra lag, men det er ekstremt mange gode lag med i EM, og det er små marginer, utdyper han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon