Pål Anders har gravd frem hoppbakken på Ullevålseter

Rallykjører Pål Anders Ullevålseter på hoppkanten ved Ullevålseter. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA/ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

I fjor børstet rallykjører Pål Anders Ullevålseter støvet av hopprenntradisjonen ved markastua med samme navn. Nå skal det snart hoppes mer.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.01.2018 kl 13:41

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

ULLEVÅLSETER: I onsdagens episode av Farmen kjendis ble eventuell videre deltagelse i TV-programmet for utfordrerne Mira Craig (35) og Pål Anders Ullevålseter (49) avgjort.

– Det var de andre kjendisene som skulle bestemme hvem som fikk bli fullverdig deltaker og hvem som måtte reise hjem. Valget falt til slutt på motorsportutøver Pål Anders Ullevålseter, som fikk bli værende på gården, skriver TV2, her kan du lese hele saken.

Også hopprenn

Men rallykjører Pål Anders ligger ikke på latsiden. Han arrangerer nemlig hopprenn også.

– På 40-, 50- og 60-tallet ble det kjørt lastebillass med folk fra byen opp for å hoppe i bakken på Ullevålseter. Det var mye liv og røre der på kveldene. Det har vært stille i bakken der en stund nå. Så, derfor så jeg muligheten for å lage et lite hopp-show igjen, skrev rallkjøreren fra flotte Ullevålseter i Nordmarka, Pål Anders Ullevålseter, på egen blogg i fjor.

HER KAN DU LESE HELE SAKEN FRA I FJOR, OG SE VIDEOSNUTT AV PÅL ANDERS SOM HOPPER I BAKKEN

Nordre Aker Budstikke ble med opp til Ullevålseter i forkant av fjorårets hopprenn.

– Fattern hoppet med OL-fakkelen i Oslo i 1952, han var Norges beste juniorhopper på den tiden, men var for ung til å hoppe under OL. Han syns det er stas at det blir litt liv i bakken igjen, fortalte Pål Anders videre.

Som far, så sønn

Det er ikke bare faren som er tidligere hopper, Pål Anders har også noen hopp på samvittigheten fra ung alder.

Nå er det snart på tide å grave frem hoppbakken igjen, som er på rundt 35 meter. Lørdag 17. februar, fra klokken 11,00 er de igang igjen.

Se bildet større

Pål Anders Ullevålseter, på vei opp til toppen. FOTO: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE/KRISTIN TUFTE HAGA

Amatører

Krav til ski og utstyr finnes ikke, det er bare å møte opp på alle slags ski, hoppski, slalomski og bortoverski.

– Dette er for amatører og det er helt gratis å delta. Trening i bakken fra klokken 11.00 og frem til start klokken 13.00, alle oppfordres til å gå opp, det er en fin tur for tilskuere og en god oppvarming for deltagere. Gratis påmelding her på sletta, står det i facebookinvitasjonen.

Hopphistorie i Marka

Gamle Ullevålseter hoppbakke var en av mange hoppbakker i Oslo som ikke lengre er i bruk. Den ble flittig brukt av Reidar Otto Ullevålseter, og det fortelles om busslass med hoppere som kom fra byen hver onsdag.

LES OGSÅ: Den natten Louis Armstrong kjørte kanefart til Ullevålseter, og ble der ut i de små timer...

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse