Pernille (13) løp inn til Birken-seier

VANT: Pernille Karlsen Antonsen feide i helgen inn til seier i Ungdomsbirken, klasse 13 år. FOTO: PRIVAT

13-åringen fra SK Vidar og Brekke synes det er bare moro å løpe, og hun løper fort. I helgen gjentok hun fjorårssuksessen, og vant 13-års klassen i Birken. Oda Scheele fra Koll IL ble nummer tre i samme klasse.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.06.2015 kl 22:20

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

TOPPEN: Helt til topps i den 4.5 kilometer lange løypa, for Pernille Karlsen Antonsen. Nummer to ble Julie Meiniche og nummer tre Oda Scheele fra Koll IL - til høyre. FOTO: PRIVAT

KJELSÅS/BREKKE: Og som oppvarming til Birken deltok også Pernille i Tyrvinglekene fredag - på Nadderud. Da vant hun 600 meter i 14-årsklassen. Det er ett år opp for det 13-års gamle løpertalentet.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

- Jeg hadde egentlig lagt opp Birkenløpet i forhold til en annen jente jeg kjenner, og som egentlig skulle delta. Men så kunne ikke hun delta likevel, og planen min om å henge meg på henne var jo ikke noen plan lenger, forteller Pernille Karlsen Antonsen til Nordre Aker Budstikke, om Ungdomsbirken-løpet på 4.5 kilometer lørdag, som også vant 12-årsklassen i fjorårets Ungdomsbirken.

Les også: Byråden la asfaltplanene fra Kjelsås til Nydalen i grus

Tidlig i tet

Pernille fortsetter.

- Så da var det bare å løpe det jeg kunne fra start. Jeg tok tidlig teten, jeg liker å ligge først. Og der ble jeg liggende, og det holdt helt inn. Jeg løp det jeg orket, og var ganske sliten da jeg kom i mål, forteller løpertalentet fra Brekke og Kjelsås.

Hele ett minutt og 19 sekunder foran nummer to i samme klasse.

Premien var et par flotte nye joggesko.

Nummer tre i samme klasse ble også en jente fra bydelen, Oda Scheele fra Koll IL.

Til daglig trener Pernille i SK Vidar.

Les også: Nydalen ble landets beste klubb

Moro å løpe

- Det er en fin klubb å være med i, jeg har også fått flere nye venner gjennom klubben. Grunnen til at jeg startet i Vidar, er fordi jeg ville spesialisere meg innen løping. Det er jo løping jeg synes er moro, forteller hun.

Pernille går ellers på Korsvoll Skole, og trener rundt fem ganger i uka.

- Jeg går også på langrenn om vinteren, for Koll. Tidligere drev jeg også med fotball, men det ble etter hvert for mye med alle tre tingene.

Slang seg med

Det var for to år siden at Pernille oppdaget at hun faktisk var ganske så god til å løpe.

- Venninnen min skulle delta på en 600-meter, og jeg ble med fordi hun var med. Det gikk veldig bra, jeg kom på andre plass. Så da fortsatte jeg med løping. Det er lengre løp som gjelder for meg, og jeg satser videre fremover, forteller hun.

Og søndag er hviledag.

- I hvert fall denne søndagen, sier Pernille.

Koll IL markerte seg virkelig i Ungdomsbirken. Olaf Talmo fra Korsvoll og samme klubb vant 14-årsklassen for gutter. I jenter 12-årsklassen kom også annen Koll-jente på pallen, Nora Sødal Raastad fra Gaustad tok andreplassen i den klassen.

Se flere resultater fra helgens Birken i alle klasser her.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse