ANNONSE
Annonse

PSV Eindhoven sikrer seg kjelsåsgutten

Mathias Kjølø til høyre i landslagsdrakta på Statoils talentsamling, til venstre Vålerengas Leo Cornic. Foto: THOMAS BREKKE SÆTEREN / FOTBALL.NO

Mathias Kjølø (16) har levert varene i PSV Eindhoven.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.12.2017 kl 15:58

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KJELSÅS: Det er Vålerenga Fotball som deler nyheten. PSV Eindhoven er fornøyd med den 16 år gamle midtbanespilleren og velger derfor å benytte seg av av opsjon for kjøp av kjelsåsgutten.

Kjølø har signert kontrakt som trer i kraft sommeren 2018 og strekker seg over tre år. Midtbanespilleren forteller at han har funnet seg til rette i Eindhoven og vil nå spille for PSV de tre neste årene.

– Det er herlig å være en del av denne klubben. Jeg har virkelig likt de siste månedene, sier midtbanetalentet til PSV TV.

Alene i Nederland

Pappa Mike Kjølø var usikker på hvordan hverdagen ville bli for sønnen alene i Nederland, da 16-åringen ble plukket opp av klubben tidligere i år.

– Det vil kanskje bli utfordringer språklig og sosialt. Han vil ikke få brukt sitt norske språk så mye, mer engelsk, men jeg tror han raskt vil lære en del nederlandsk. I tillegg er det spennende å se hvordan det går sosialt, og sammen med host-familien, som PSV har plukket ut og som vi har godkjent, sa Kjølø tidligere i høst.

Nå forteller Mathias Kjølø at det går veldig fint.

– Starten var vanskelig uten foreldre i et nytt land, men nå føler jeg meg veldig hjemme her. Jeg behersker også språket og ser frem til de kommende årene her, sa Kjølø til PSV TV.

Turneringsspill

Kjelsås er moderklubben til Mathias, og det er der han har tilbrakt de fleste fotballtimene så langt.

Den siste tiden har han spilt for Vålerenga, men det var etter hospitering med Stabæk på turnering, at han ble invitert til PSV for første gang.

– I oktober i fjor, etter at representanter fra klubben hadde sett han spille på turnering med Stabæk sitt 2001-lag, fortalte pappa Kjølø.

– Så ble han invitert på nytt i påsken, og etter det var klubben så fornøyde at de også har sett på han her i Norge på trening og kamp for Vålerenga, la Kjølø til.

LES OGSÅ:

Hun bor i Nordre Aker, og banket både Kalla og Bjørgen i skisporet

Nordre Aker-ungdommer inn på rekruttlandslaget

Andrine (19) ofrer utdannelse og jobb, satser alt på OL i 2020

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse