ANNONSE
Annonse

På vinnerlaget:

Raske jenter fra bydelen fikk vist seg frem i «vårens vakreste eventyr»

Christina Osnes Ringen, Ingvild Brennhovd, Sigrid Føyen og Sanne Njaastad bidro
alle sterkt til Vidars overlegne seier i juniorklassen, alle jentene fra Nordre Aker. Nora Sannes var også med på Vidars vinnerlag. Foto: KOLL FRIIDRETT/VIDAR

Imponerende løping av ungdommene fra Nordre Aker, i helgens Holmenkollstafetten. Både på vinnerlaget til Vidar, men også på sølvlaget til Tjalve.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.05.2018 kl 13:33

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

NORDRE AKER: Tjalve tok 2. plassen i damer elite i Holmenkollstafetten, men laget besto av fire tenåringsjenter fra Nordre Aker. Vidars jentelag vant juniorklassen, der også var det ungdommer fra Nordre Aker med på laget. Torkel Engeness i Koll Friidrett oppsummerer fra stafetten.

Holmenkollstafetten er kjent som «vårens vakreste eventyr» og årets løp levde virkelig opp til det tilnavnet. Både omgivelsen og prestasjonene var noe å være fornøyd med, særlig sett fra Nordre Akers ståsted. De siste to årene har Tjalve dominert både damer og herrer elite, og det knyttet seg derfor stor spenning til om de også i år ville klare å hale seieren i havn. For fire tenåringer fra Nordre Aker var det ekstra spennende, for både Johanna Ågesen Tofte (14), Kristin Maltun Helland (16), Selma Løchen Engdahl (16) og Line Maltun Helland (17) var blant de 15 som fikk plass på Tjalves elitelag.

Flotte prestasjoner

Søstrene Helland representerer til vanlig Tjalve, mens Johanna og Selma løper for Koll Friidrett, hvor en samarbeidsavtale mellom Koll og Tjalve gjør det mulig for Kollutøvere å delta på Tjalves lag.

Den aller største utfordringen fikk kanskje yngstejenta Johanna, som ble satt opp på den viktige 1.etappen hvor hun blant annet løpt mot Norges klart beste 800-meterløper, Hedda Hynne. Johanna leverte en imponerende innsats og holdt lenge følge med Hynne, på den 1200 meter lange etappen, de raskeste dro fra litt på de siste 300 metrene.

Johanna Ågesen Tofte, Line Maltun Helland, Selma Løchen Engdahl og Kristin
Maltun Helland var strålende fornøyde etter sølv i damer elite for Tjalve. Foto: KOLL FRIIDRETT/TJALVE

Sølv

Tjalves lag leverte en sterk innsats gjennom hele løpet, og de kjempet lenge om seieren. På toppen av Besserud lå de bare 20 sekunder bak BUL etter at Norges og Tjalves beste løper Karoline Bjerkelig Grøvdahl nok en gang imponerte på den krevende klatreetappen.

Med et veldig sterkt lag på den siste halvdelen virket mulighetene for nok en Tjalveseier gode, og både Selma Løchen Engdahl som fikk beste etappetid på 13. etappe og Line Maltun Helland som var best på 14. etappe bidro sterkt i så måte. Men BUL hadde et enda jevnere mannskap på den siste halvdelen og kunne derfor til slutt dra seieren i land med over et minutts margin. Uansett var sølv en veldig sterk prestasjon, og det var ekstra morsomt at tenåringene fra Nordre Aker satte et så sterkt preg på løpet.

Damer juniorklassen

I damer juniorklassen var det også mange jenter fra Nordre Aker som kunne hente edelt metall.
Sportsklubben Vidar stilte i år ikke lag i damer elite, men hadde til gjengjeld et veldig sterkt lag i juniorklassen. På de to første etappene stilte Vidar med to jenter fra Nordre Aker, Sanne Njaastad og Ingvild Brennhovd, og de gav Vidar en perfekt start, hvor de sammen med Runar var posisjonert i tet før 3. etappe.

Runar og Vidar knivet om teten helt opp til Besserud, blant annet etter en knallsterk 5. etappe av Sigrid Leseth Føyen. Derfra og ned var det imidlertid ingen tvil, og godt hjulpet av Nora Sannes, og Christina Osnes Ringen fra Korsvoll som hadde beste etappetid blant juniorene på den kritiske 11. etappen ble det en klar avgjørelse. Vidar gikk i mål nesten to minutter foran Runar og forsvarte med det sin seier fra i fjor.

Gutta må mobiliseres

Var så Holmennkollstafetten en eneste stor opptur for løperne fra Nordre Aker? På kvinnesiden er svaret på det definitivt ja, mens det på herresiden ikke var like imponerende. Blant juniorene stilte hverken Vidar eller Tjalve lag, og i herrer elite var det få utøvere fra Nordre Aker på Tjalves lag, som knep sølvmedaljen. Her må de etablerte klubbene bli flinkere til å mobilisere, for det er ingen tvil om at det også finnes mange raske gutter i Nordre Aker.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse