Reisebrev fra Spania

Etter en fin flytur på lørdag kom laget ned til fantastiske forhold på Spanias solkyst. Her skal Lyn-troppen være frem til lørdag. En uke med sol, tre...

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Etter en fin flytur på lørdag kom laget ned til fantastiske forhold på Spanias solkyst. Her skal Lyn-troppen være frem til lørdag. En uke med sol, trening og sosialt samvær hjelper ikke bare på formen, men bidrar til å gi alle et ekstra løft rent fysisk og mentalt. For når rapportene vi får fra Norge sier -10 grader og snøføyk, kan vi melde om lett vind, 23 grader og skyfri himmel stort sett hver dag.

Eget reglement

Som på de fleste andre turer er det et støtteapparat som skal organisere alt som skjer av aktiviteter, og med Lyn er det intet unntak. Rundt den 24-manns sterke troppen finner vi to materialforvaltere, en fysioterapeut, en massør, en toppspillerutvikler, en keepertrener, en kameradame og undertegnede for Lyns hjemmeside og LynTV. Ja, også må vi ikke glemme Henning Berg og Per Brogeland som faktisk er de hovedansvarlige på denne turen.

Det som slo meg de første dagene er at det gjelder et helt annet reglement her nede enn det gjør hjemme. Særlig for Linn (LynTVs nye kameradame) og meg ble det mange nye regler og rutiner man skulle sette seg inn i. Hver dag skal man spise frokost og middag sammen, og det er i og for seg ikke så veldig rart, men hvis et medlem av troppen enten forsover seg eller av en eller annen grunn kommer for sent blir vedkommende bøtelagt. Ikke bøtelagt i den forstand at Henning blir sur og gir spillerne bøter, men spillerne selv har en slags indre justis de bruker for å holde orden. Kommer en spiller for sent med fem minutter kan han for eksempel bli bøtelagt med femti kroner. Pengene går inn i en botkasse som Lars Kristian Eriksen er ansvarlig for, og etter sesongen bruker spillerne den oppsamlede potten på ulike ting. I 2005 ble blant annet et betydelig beløp gitt til Dagfinn Enerly etter hans skade i siste serierunde.

Mange lag på et hotellHele troppen er samlet i flotte omgivelser på et fint hotell, og her er også mange andre lag. Denne uken er Lyn, Tromsø, Viking, Stabæk, Odd Grenland, det færøyske landslaget, Elfsborg, et finsk lag og noen dommere fra Sverige samlet på samme hotell, og det er først da man skjønner at den nordiske fotballfamilien er liten. For når sesongen drar i gang får man et inntrykk gjennom media at trenere og spillere er bitre fiender, mens her nede går man oppå hverandre, og nesten alle kjenner hverandre. Jeg kan aldri tenke meg at spillere og ledere i Chelsea og Manchester United tråkker rundt i samme bed når de er på tur, men jeg må jeg velge synes jeg denne ordningen er bedre. Fotball er underholdning, og det er flott å se at rivaler på banen kan være gode kompiser utenfor.

Assane Sy

Søndag fikk vi besøk av en ny mann med navnet Assane Sy. Sy er fra Senegal og kom til La Manga noe forsinket etter å ha tilbrakt en natt på flyplassen i Madrid. Utfordringen med Sy er at han ikke kan snakke engelsk, og kun snakker fransk. Men Torgeir Bjarmann var optimisten selv da LynTV pratet med han, og mente at fotballen taler sitt eget språk. For når Henning setter en taktikktavle foran Sy og peker, da skjønner han hva han skal gjøre. Selv har jeg prøvd å kommunisere med Sy, og selv om det ikke alltid er enkelt, er smilet aldri langt unna, og da er mye allerede gjort.

I morgen venter Odd Grenland, og det er ikke helt klart hvem Henning velger til denne kampen. Det som er helt sikkert er at kampen kan følges LIVE på lyn.no, og at man kan se høydepunktene på LynTV.

Joachim Westher Andersen

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse