ANNONSE
Annonse

Rekordmange starter med håndball

Flesteparten av de så og ivrige håndballspillerne fra Minitreningen i regi av Kjelsås Håndball, fredag ettermiddag. Foto: PRIVAT

Minitreningen i regi av Kjelsås håndball er veldig populær, med rekordpåmelding nå. – Ikke noe problem å arrangere trening fredag ettermiddag, sier trener Knut Sundby.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 05.09.2016 kl 14:52

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KJELSÅS: Aldri har det vært så mange som har møtt opp til første håndballtrening i Kjelsåshallen, som denne høsten og første trening forrige fredag ettermiddag.

51 barn

– Dette har vi holdt på med i fire - fem år nå, Minitreningen. Dette er rekord, vi talte opp 51 barn, to tredjedeler jenter og resten gutter, syv år, forteller trener Knut Sundby, også styremedlem i Kjelsås Håndball.

Flere av 00-kullet, jenter og gutter, er også med som trenere for de minste på fredagene.

Og det er ganske så tjukt med folk på tribunen også.

– Veldig hyggelig å se så mange foreldre på tribunen, som følger treningene. Det er sikkert noe barna også setter pris på.

Barna kommer ikke bare fra Kjelsås, men også fra blant annet Grefsen, Disen, Maridalen og lenger nedover mot Sageneområdet.

Fredag, en bra dag

Og det å legge trening på fredag ettermiddag, har ikke vært noe problem.

– Da vi startet opp minitreningen på fredagene for noen år siden, så tenkte vi jo tanken på om det kanskje kunne være litt feil tid, i forhold til at folk kanskje reiser bort i helgene eller lignende. Men det er tydeligvis ikke noe problemstilling her i hvert fall, kanskje drar de etter trening, legger Sundby til.

Men til tross for store barnekull også i håndballen på Kjelsås, så faller fortsatt mange fra i ungdomsalder, som i andre idretter.

– Likevel, jo flere som begynner, jo flere beholder vi i ungdomsskolealder. Vi føler at vi har mer kontroll på den biten nå, sier Sundby.

Kjelsåshallen

Og som tror det er flere grunner til den store rekrutteringen.

– Ikke minst har den nye kjelsåshallen skapt mer identitet og sosial tilhørighet for Kjelsås Håndball, i tillegg til at vi er svært takknemlige for å kunne leie nye og flotte hallen på Grefsen. Så går vel praten da, om at håndballen har et godt tilbud, og at dette er et bra sted å være, sier Sundby.

Selv om det er rekordoppmøte på fredagene, så går det inn flere.

– Vi sier ikke nei til noen, da får vi heller tilpasse litt, så det blir tilbud til alle som har lyst, legger treneren til.

Mye moro i hallen

Og det lages til mye moro i Kjelsås Håndball. Blant annet i helgen har gutter og jenter fra 05-gruppa trent, spilt kamper og turnering, overnattet og hatt en stor sosial samling i hallen på Grefsen.

Mye moro i hallen på Grefsen i helgen, overnatting, trening og sosialt. Foto: PRIVAT

Med i tillegg også blant annet film, quiz, og grilling.

LES FLERE SAKER FRA NORDRE AKER BUDSTIKKE:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse