Audun gjorde comeback: Rett inn på juniorlandslaget

Audun Bakken Jensen fra Korsvoll (1998) klar for juniorlandskamp i Finland neste helg. FOTO: PRIVAT

Stavhopper Audun Bakke Jensen fra Korsvoll var skadet lenge. Men kjempet seg tilbake og rett inn på juniorlandslaget, og på vei til Finland neste helg.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.08.2015 kl 21:09

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Thomas Byrkjeland - her i tet - og fra Disen (1998) er også tatt ut til juniorlandslaget som drar til Finland neste helg. FOTO: PRIVAT/ARKIV

KORSVOLL: Audun Bakke Jensen (1998) fra Korsvoll er en av stavgutta til Koll og nå Tjalve IL, og 2. års videregående elev ved Nydalen, idrettslinja.

Les også: Nesten halvparten av 10. klassingene fikk bare 1 eller 2 på skriftlig matteeksamen

Skadet lenge

Fordi han var skadet i foten og ikke kunne hoppe stav fra midten av februar frem til sommerferien, gikk han glipp av muligheten til å kvalifisere seg til U18-VM i Colombia. Men nå er han tilbake igjen.

I første konkurranse etter skaden i Junior NM forrige helg perset han med 5 cm til 4,60 m, og fikk en delt sølvmedalje. Og rett inn på juniorlandslaget som skal til nordisk i Finland neste helg.

Les også: Fangene på Fortet åpner i Nydalen

Litt av et comeback?

– Jeg har slitt mye med skader i år, så å bli tatt ut til junior landskamp er en stor bonus for en ellers begrenset sesong, sier en glad Audun.

– Veldig god form

Han fortsetter.

– Nå føler jeg meg i veldig god form, og håper å klare å prestere opp i mot pers under landskampen, sier stavhopperen fra Tjalve IL.

Audun forteller at han trener rundt 10 - 15 timer i uka, avhengig av tid på året, og at friidrettsutøveren kun har satset på stav de siste årene.

Les også: Derfor er Mette rektor for to skoler

Thomas med i hinder

Thomas Byrkjeland (1998) fra Disen er også tatt ut til landskampen, 3000 meter hinder. Han er opprinnelig også kolling, men trener med Tjalve. Thomas var også med i U-18 VM i Colombia tidligere i år.

Norge skal kjempe mot Sverige, Island/Danmark og hjemmelaget Finland i Espoo 29. til 30.august - her er hele laguttaket.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse