Rett opp i motbakke 6. juni

Jon Preststulen vant det første Grefsenkollen Opp-motbakkeløpet i mai i fjor.

Lørdag 6. juni er det igjen klart for Oslos bratteste motbakkeløp – med en høydeforskjell fra start til mål på hele 270 meter!

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Grefsen: Første lørdagen i juni er det bare å knyte på seg joggeskoene

— da arrangerer igjen Nydalen Skiklubb løpet «Grefsenkollen Opp». Men kanskje spesielt for dette løpet lønner seg å ha noe forhåndstrening i oppoverbakker

— ellers kan det vel bli veldig vondt og tungt.

Bratteste i byen

— Dette er Oslos bratteste og mest sentrale motbakkeløp. Med beliggenhet «midt i byen» og en fantastisk utsikt på toppen, er Grefsenkollen et perfekt sted for løpet. Trimmere bruker bakken som trening i fin natur, og mange løpere, syklister, skiløpere og orienteringsløpere bruker bakken som testløype året rundt, sier Ingeborg Landstad i skiklubben. Løpet ble arrangert i fjor for første gang, med 200 deltakere.

— Målet i år er å øke antallet ytterligere og å gjøre løpet til en stormønstring sportslig og sosialt for aktive og mosjonister i Oslo. Bedrifter, nabolag, ektefeller og vennegjenger oppfordres til å utfordre hverandre. Trening i motbakke er dessuten svært effektivt for å bedre kondisjonen. Å ha dette løpet som et årlig mål, kan gi en ekstra piff for motivasjon til å bedre fysisk form og helse, oppfordrer Ingeborg.

Grefsenkollen Opp starter på Muselunden (110 m.o.h.) rett ved Sinsenkrysset. Løypa følger Kjelsåsveien og Grefsenkollveien opp til målet på toppen (380 m.o.h). Løypa er 4,5 km lang, og har en stigning på 6 %.

Mer om løpet

— www.grefsenkollenopp.no.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse