Rundt og rundt i 11 mil

Per Jørgen var forsiktig optimist før start.

Etter 190 runder og nesten 11 mil måtte Per Jørgen Walstrøm (37) fra Ullevål Hageby gi seg i helgens Bislett 12&24 Hour Challenge.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.12.2006 kl 09:27

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Per Jørgen Walstrøm fra Ullevål Hageby løp nesten 11 på Bislett i helgen.

Bislett: – Jeg fikk problemer med føttene. Det ble en del vannblemmer, og jeg innså at hvis beina skulle holde noen år til så måtte gi bare gi meg, sier Per Jørgen.

37-åringen var en av over hundre startende i nyskapningen Bislett 12&24 Hour Challenge. Det vil si at målet var å komme så langt som mulig i løpet av enten 12 eller 24 timer. Innendørs på Bislett stadion.

Løpet startet klokken tolv lørdag formiddag, og Per Jørgen var forsiktig optimist.

– Dette er ganske sprøtt. Det er nok noen som har tatt seg vann over hode, men det vil jo vise seg utover natten, sa Per Jørgen i minuttene før start.

For tøft

37-åringen hadde som mål å klare 150 kilometer. Det klarte han ikke.

– Jeg trodde det skulle være grei skuring, sier Per Jørgen.

Men tøffingen fra Ullevål Hageby merket det underveis.

– Løper man i 10 kilometer i timen, så er jo ikke det så veldig fort. Men det er lenge å holde på i time etter time, sier Per Jørgen.

Så det ble noen pauser underveis?

– Ja, jeg løp vel ikke så veldig mye etter klokken ti på lørdagskvelden. Det ble en del gåing, og i 3-4 tiden på natten la jeg meg ned for å sove litt. Da jeg våknet var det for tøft å komme i gang igjen, så jeg bare dro hjem, forteller Per Jørgen med et smil om munnen.

Maraton

Nå er ikke Per Jørgen noen nykommer når det gjelder lange løp. Han er med i Oslofjord Triatlon, og han har rundt 20 maratonløp på samvittigheten.

– Jeg er ikke sånn kjempeaktiv, men løper en del maraton. Og jeg har vel funnet ut at det er langt nok etter denne helgen, ler Per Jørgen.

Så det blir ikke noen flere 24-timersløp?

– Det føles ikke sånn akkurat nå, men spør meg om en uke.

Per Jørgen har løpt maraton i Oslo, Stockholm og i Østerrike, og "persen" på 2 timer og 57 minutter er fra Oslo Maraton.

– Er du en tidligere friidrettsutøver som har startet med lange løp?

– Nei, egentlig ikke. Jeg startet for noen år siden. Det var vel 30-årskrisen tenker jeg, sier Per Jørgen Walstrøm.

Litt stivere og stølere enn før helgen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse