Lyn slo Frigg 4-0: Satt på plass «lillebror»

Det ble en bra duell mellom Frigg og Lyn, men det var Diego Gustavino og storebror i vest som fant veien til nettmaskene, og vant 4–0.

Frigg gikk ut i hundre, men når alt kom til alt var Lyn det beste laget, og er videre i cupen med 4-0-seier på Bislett.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.05.2009 kl 22:45

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Paul Obiefule styrte midtbanen for Lyn.

Se bildet større

Johan Dahlin ble kåret til aprils beste lynspiller og fulgte opp med en sikker forestilling mot Frigg søndag. Han måtte ut i full strekk mot slutten av kampen, men ellers hadde svensken god kontroll mellom stengene.

BISLETT: Ordkrigen i forkant av Frigg-Lyn-oppgjøret i 1. runde av cupen nådde sitt klimaks da lagene barket sammen på Bislett søndag.

Frigg gikk ut i hundre, men ble snart presset tilbake av storebror i vest.

- Det var deilig å sette dem på plass. Det er vi som er best i byen, gliser tomålsscorer Jo Inge Berget etter kampen.

Lillebror Frigg yppet seg ved flere anledninger, og hadde sjanser nok til å score to-tre ål, men det var Lyn som fant veien til nettmaskene.

-Veldig deilig å score litt mål. Deilig for meg og deilig for alle gutta, sier Berget.

Fire fine mål

Lyn har hatt store problemer med å score mål hittil i årets eliteserie, men mot Frigg løsnet det i alle fall litt.

1-0 kom etter et presist skudd signert Diego Gustavino etter ni minutter. Dette var vel Lyns eneste ordentlige målsjanse i første omgang.

2-0 ble knallet i goal fra bakerste stople av Jo Inge Berget.

- Det var et langt frispark som gikk gjennom hele feltet. Jeg gikk all tid i verden, og hadde ingen problemer med å sette ballen i motsatt hjørne, sier Berget.

3-0 var på grensen til offside, men dommeren lot Erling Knudtzon ta med seg ballen langs 16 meteren. Han satt ballen iskaldt til venstre for friggkeeper Bjarne Agdestein.

4-0 var et skikkelig lykketreff. Berget klinte til fra rundt 35 meter på halvvolley, og Agdestein ble tydelig skuffet over å ballen duppe ned i nettmaskene.

- Også her fikk jeg god tid. Det var et skikkelig godt treff. Morsomt, smiler Berget.

4-0 lyver litt

Bislett var hakket for stort til at de 1132 tilskuerne klarte å lage skikkelig cupstemning. Men det var bra liv på «store stå» fra både Bastionen og Friggs supportere.

-1100 er bra. Det skapte en fin ramme rundt kampen, sier friggtrener Ole Kristian Vikan.

Han hadde lovet en friggoffensiv i forkant av kampen, men mannskapet hans klarte ikke å sette trykk på Lyn mer enn i perioder.

- De første fem minuttene syns jeg vi klarer å sette det trøkket vi hadde snakka om. Dessverre blir vi passive etter Lyns første overgang imot, og etter det blir det litt til og fra, oppsummerer Vikan.

Friggtreneren syns 4-0 lyver litt.

- Jeg syns ikke Lyn var 4-0 bedre enn oss, men de var effektive. Jeg hadde håpet på seier, og det er en liten nedtur at vi ikke klarte å skape mer nerve i kampen, sier Vikan.

Det var deilig å sette dem på plass. Lyn er best i byen.

Jo Inge Berget

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse