Scoringer på bestilling

Tre av Kjelsås' fem scoringer mot Eidsvoll Turn kom på headinger fra omkring fem meter.

Trener Jan Aksel Odden er meget fornøyd med måten de fem Kjelsås-scoringene kom mot Eidsvoll Turn lørdag.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
$PHOTOHEADER_ON$Grefsen:$PHOTOHEADER_OFF$ Kjelsås valset over Eidsvoll Turn hjemme på Grefsen Stadion, og med tre poeng etter den kampen har laget nå inntatt 4. plassen i divisjonen.

– Morsomt med 4. plassen, det føles godt å være såpass nærme toppen, sier trener Odden. Han er imidlertid mest fornøyd med måten målene kommer. Alle fem scoringene blir satt i goalen fra omkring fem meters hold. Det er ifølge trener Odden meget gledelig, og som bestilt.

– Det er akkurat dette vi har trent på. Vi jobber bevisst med å avslutte angrepene våre fra det holdet, hevder han smilende. Odden viser til internasjonal statistikk som sier at de aller fleste scoringene kommer fra mellom fem og ti meters hold.

Trøstemål

Martin Hansen header inn 1-0 for Kjelsås etter et godt innlegg fra Arild N. Odland. 2-0 kommer etter en lur stikkpasning fra Julian S. Møller til Martin Hansen som gjør alt riktig alene med keeper. 14 minutter spilt på Grefsen Stadion. Kjelsås øker ledelsen til 3-0 på tre trekk - frispark fra Viggo Anthonsen havner på hodet til Haakon Berg som header kontant frem til Martin Sandell i perfekt posisjon foran mål. Julian S. Møller header Kjelsås opp i 4-0-ledelse før pause etter et innlegg fra Anders Osmunddalen. Etter hvilen har fortsatt hjemmelaget god kontroll, men 5-0-målet kommer ikke før fem minutter før slutt. Fint samspill mellom Osmunddalen og Odland ender hos Martin Hansen alene på bakerste. Han header inn sin tredje scoring for dagen. Eidsvoll Turn får sitt trøstemål minuttet før full tid på et praktfull frispark ekspedert av Bjørn Inge Rødfoss fra 18 meter.

– Det hadde vært godt å holde nullen, men jeg vil ikke hefte meg så mye ved det. Scoringen kommer etter at vi lager et tullete frispark, men det hadde vært verre om vi hadde sluppet Eidsvoll Turn inn i kampen, og at de hadde scoret på grunn av det, mener Odden. Dommeren blåser av like etter avspark, og kampen ender 5-1.

Ny Hansen-hat-trick

Dette var andre gangen kaptein Martin Hansen scorer tre mål i samme kamp. Ikke overraskende i spillesystemet 4-5-1 sliter Kjelsås i de kampene Hansen ikke har dagen.

– Vi er litt avhengige av at Martin Hansen har uttelling, ja, men samtidig kommer han til mange nok sjanser, så jeg bekymrer meg ikke, sier Odden. Kjelsås, og Hansen, har nemlig tidvis slitt litt med uttellingen hittil. Og da er det godt med kamper som denne der alt løsner - den såkalte ketchupeffekten.

– I dag stemmer det meste. Vanligvis ligger vi på rundt 20 prosent i uttelling, mens vi dag er helt oppe på en 80 prosent. I løpet av sesongen jevner det seg ut, men vi kunne godt holdt oss jevnt litt høyere, mener Odden.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse