Se godt på disse ungdommene - de har virkelig prestert!

Kjelsås håndballjenter-00 og Kjelsås håndballgutter-00 har klinka til i år. Ikke bare ett av lagene, men begge lagene, har kvalifisert seg til sluttspillet i Bring-serien. FOTO: KJELSÅS HÅNDBALL

– I løpet av de siste 10 årene som jeg har vært i klubben, har ingen andre lag vært i nærheten av å kvalifisere seg til Bring-sluttspillet, sier Anders H. Pettersen i Kjelsås Håndball. Les også hva han mener om nivåinndeling.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.04.2017 kl 20:35

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KJELSÅS:Bringserien er et nasjonalt seriespill i håndball, hvor de beste lagene, utenom regionsspill og landslagsspill, deltar.

Både Kjelsås jenter-00 og gutter-00 kvalifiserte seg til Bringserien i år.

Sistnevnte er faktisk ubeseiret gjennom hele kvalifiseringsspillet.

LES OGSÅ: Hva tror du bussjåføren gjorde da Holger var noen få meter unna holdeplassen?

– Gutta våre har et veldig stort potensiale, sa treneren tidligere i Nordre Aker Budstikke. Les hele saken her.

Men kjelsåsjentene er ikke så mye dårligere de, for som gutta, har de også nå kvalifisert seg videre til nasjonalt sluttspill i Bringserien, på Jessheim is og flerbrukshall, og Jessheimhallen 28-30. april 2017.

Sterk prestasjon

– Dette er en veldig sterk prestasjon av begge lag. Det betyr at man er blant de 12 beste 15/16 års lagene i landet. I løpet av de 10 siste årene som jeg har vært i klubben, har ingen andre kjelsåslag klart å kvalifisere seg til Bring-sluttspillet, sier håndballansvarlig - og selv trener - i Kjelsås håndball, Anders H. Pettersen.

– Faktisk ingen som har vært i nærheten, legger han til.

Og heller ikke tidligere i kjelsåsklubbens historie.

Hvordan har disse 16 - og kanskje 17-åringene - blitt så gode?

– Grunnen til at de har klart det er vel mye. Men begge grupper har hatt dedikerte foreldretrenere, samt veldig ivrige foreldregrupper. Etterhvert har de fått inn flinke eksterne trenere som har tatt de enda videre, forklarer Pettersen.

Ny hall

Men hjelper jo ikke med gode trenere, hvis ikke spillerne også er gode.

– Det er jo selvsagt også mange dyktige spillere, spillere som nok nyter godt av at vi for noen få år siden fikk nye Kjelsåshallen, som sto klar med alle de nye fasilitetene med styrkerom, mer trening i nærmiljøet og mer til.

– Og så er det blitt skapt et miljø med fokus på trening, og det å bli litt bedre hver gang man er på trening. Dette er to gjenger som er seriøse, men som samtidig har det gøy med håndball!

Nivådeling eller ikke

Pettersen trekker også frem debatten rundt nivådeling.

– Det som nok skiller disse to gruppene fra de fleste andre grupper, og som er mye diskutert i media, er at de i større grad enn mange andre grupper, ikke har delt inn spillergruppen i nivåer. Alle både trener og spiller kamper sammen.

– Selvsagt er det noen som spiller mer på nivå 1 enn på nivå 2, mer jo eldre de blir. Men i disse gruppene har det vært svært lite nivåinndeling på gutte og jentesiden.

Begge gruppene har to lag med i seriespill.

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse