Se hvilke Oslo-lag som er klare for cupen

Lyn sikret seieren mot Gjelleråsen onsdag, og er ett av tre Nordre Aker-lag som er klare for første runde i cupen. FOTO: LARS OPSTAD/Kladd.no

Lyn sikret så vidt seier over Gjelleråsen, og er klare for 1. NM-runde senere i april. Korsvoll er ute, men både Skeid og Kjelsås er direktekvalifiserte.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.04.2017 kl 15:38

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

OSLO: Etter en maktdemonstrasjon av dimensjoner mot Røa i forrige uke, der Lyn slo vestkantnaboene hele 7-1, var det romerikingene fra Gjelleråsen som gjestet Kringsjå kunstgress onsdag 5. april.

Kampen var ventet å bli tøffere mot denne 4. divisjons-motstanderen, enn mot Røa, men selv om Lyn åpnet sterkest sto det målløst til pause. Ett minutt inn i andreomgang satte Johannes Johannessen kampens eneste scoring.

Til tross for at Gjelleråsen økte presset på Lyn utover i omgangen ble 1-0-resultatet stående til dommeren blåste av, seks minutter på overtid.

Se bildet større

Lyn-Gjelleråsen 5. april. FOTO: LARS OPSTAD/Kladd.no

Ødegaard: Spent på laget

– Laget skal holde i 90 minutter nå, helt klart. Men de ble nok litt redde og resultatfokuserte da Gjelleråsen fikk et par sjanser. Vi burde avgjort dette før pause, men i stedet kommer frykten for å rote det bort. Da slutter vi å spille fotball, sa trener Thomas André Ødegaard etter kampen. Les fullstendig kampreferat på Lyns nettsider.

Etter Røa-kampen i forrige uke, svarte han dette på spørsmål fra Nordre Aker Budstikke om hvor godt Lyn-laget er i år:

– Helt ærlig så er jeg litt usikker på hvor gode eller hvor dårlige vi er. Men når det er sagt, så mener jeg at vi ihvertfall bør være ett av lagene som kjemper om å rykke opp. Jeg kommer jo som trener fra eliteserien, så er vel kanskje noen som forventer at jeg kan trylle, men det kan jeg altså ikke. Så får vi se.

LES OM 1. KVALIKKAMP: Maktdemonstrasjon på Oslo vest

Se bildet større

Konsentrasjon i Lyn. Det holdt ikke hele kampen. FOTO: LARS OPSTAD/Kladd.no

Korsvoll ute

Både Lyn og nabo Korsvoll spiller i samme avdeling i årets 3. divisjon, med seriestart 17. april.

Også Korsvoll spilte sin andre kvalifiseringskamp onsdag.

Etter 4-1-seier mot Lille Tøyen i første runde, levde håpet på Korsvoll. Men i andre kvalifiseringsrunde møtte de hardere motstand i 2. disvisjonslaget Drøbak-Frogn. Kampen endte med 3-1-tap, og dermed blir det ikke noe cupspill for Korsvoll denne sesongen.

Disse er kvalifisert

Første NM-runde spilles uken etter seriestart. Cup-oppsettet ser da slik ut:

1. runde: 26. april
2. runde: 24. mai
3. runde: 31. mai
4. runde: 9. august
5. runde: 27. august
Semifinale: 20./21. september
Finale: 3. desember

Både Kjelsås og Skeid, som spiller i 2. divisjon denne sesongen, i avdeling 1 i PostNord-ligaen, er forhåndskvalifisert til NM. Det samme er disse Oslo-klubbene:

Vålerenga (Eliteserien), Grorud og KFUM (fra 2. divsijon), og Oppsal, Ullern og Frigg (som har kvalifisert seg gjennom Regionsligaen).

I tillegg gikk 4. divisjonslaget Holmlia videre etter kvalifisering.

HUSKER DU NM 2016?: Da Lyn var konger på Bislett i 20 minutter mot Tromsø i cupen…, det ble nesten cup-bombe på Grefsen stadion: Adrian og Korsvoll yppa seg mot Stabæk og Skeid trenger ikke skamme seg etter cup-møte med Strømmen

Seriestart

Det nærmer seg seriestart. Våre to 2. divisjonslag, Kjelsås og Skeid, har sitt første spark på ballen mandag 17. april klokken 15. Begge spiller på bortebane: Kjelsås mot Brumunddal, Skeid mot Nybergsund/Trysil.

Samme dag sparkes 3. divisjon, avdeling 2, igang for Lyn og Korsvoll. Korsvoll spiller borte mot Gjøvik-Lyn klokken 15, mens Lyn tar imot Tynset klokken 17 på Bislett stadion.

Lyns fotballdamer, som nesten avanserte til Toppserien i forrige sesong, spiller sin første kamp i 1. divisjon for kvinner mot Fart, hjemme på Kringsjå. Også det mandag 17. april. Klokkeslettet er 15.00.

LES OGSÅ: Slik gikk det i 2016: Lyn, Kjelsås Skeid og Korsvoll overlevde "sesongen fra helvete"

Lokaloppgjør

Og mens vi er i gang. Her er datoene for bydelsderbyene denne sesongen:

I 2. divisjon tar Kjelsås imot Skeid på Grefsen stadion i 7. runde, søndag 28. mai. Returen går på Nordre Åsen lørdag 9. september, i den 20. serierunden.

I 3. divisjon møtes Korsvoll og Lyn første gang denne sesongen på Korsvoll kunstgress i 13. runde, søndag 9. juli. Returoppgjøret går på Bislett i 26. og siste serierunde, lørdag 21. oktober.

LES OGSÅ: Vi besøkte Kjelsås drøyt to uker før seriestart. Nå finpusses vårformen!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse