Sesongens første seier til Skeid

Johnny Buduson scoret da Skeid vant 2-3 over Senja, søndag. FOTO: ANDERS VINDEGG

– Vi var mer effektive enn tidligere, sier Skeid-trener Kjell Sverre Hansen Wold, etter at laget hans tok hjem sin første seier på søndag. Også Kjelsås vant sin kamp, mens Lyn gikk på nok et tap.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.06.2015 kl 19:32

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

For Lyn ble det nok et tap på Bislett søndag, da Tromsdalen scoret to, mot Lyns ene mål. FOTO: LARS OPSTAD/Kladd.no

SENJA/NORDRE ÅSEN: – Det føltes veldig, veldig godt å vinne igjen. Vi har spilt mange jevne kamper i vår, som ikke har gått i vår favør. I går var det mye glede på Senja stadion, sier Skeid-trener Kjell Sverre Hansen Wold til Nordre Aker Budstikke dagen etter lagets første seier. Det sto nemlig 2-3 til gjestene etter 90 minuter.

Hold deg oppdatert! Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Med tre poeng kan laget fra Nordre Åsen og Torshov plusse på samlingen sin, som inntil i går bestod av fire poeng etter fire uavgjort og tre tap. Et lite byks på tabellen ble det også. Fra 12. plass, og plassering under streken, til en 9. plass.

LES OGSÅ: Jonny Olsen i Skeid-spalten: – Endelig!

Skeid var mer effektive enn før, mener treneren.

– Vi kom til vesentlige flere sjanser enn i flere av ettpoengskampene våre. Vi var flinke i sluttfasen og fikk dratt i land kampen i vår favør. På mange måter liknet det kampen hjemme mot Stabæk, men da slapp vi inn utlikningsmålet på overtid. Vi kjenner nå også nervene på slutten av kampen, det kan bli 3-3, men vi rir av stormen og de får ikke noe mer på oss. Det var viktig læring for gutta våre, og noe de ikke helt har behersket tidligere i sesongen, sier Hansen Wold.

LES OGSÅ: Birgit (81) og biene på Grefsenhjemmet

Håper han kan slutte å «sjonglere» laget

Han tror seieren gjør godt for Skeids selvtillit.

– Seiere påvirker alle fotballag. Mange tap gjør noe med deg, selv om prestasjonene egentlig er allright. Man får naturlig høye skuldre. Det blir litt Murphys lov, sier Hansen Wold.

– Seiere skaper energi og bekreftelse på at vi kan.

Treneren håper Skeid nå kan snu trenden, og hente flere poeng fram mot sommeren. Mange skader har vært en utfordring. Hansen Wold håper han snart kan ta ut laget på bakgrunn av spillernes prestasjoner, og slipper å «sjonglere» ut fra hvem som er skadefri. Fortsatt er det noen utfordringer på spillersiden.

– Endelig er Bruno (Miguel Santos Leite) tilbake. Dessverre er Jens (Rognved) syk, men jeg håper han er på beina igjen snart. Joa Gundersen er tilbake, og selv om han ikke spilte i helgen er han klarert for spill fremover, som han ikke hadde tid til tidligere på grunn av jobb. Jibril (Bojang) var syk i helgen. Han er en viktig spiller for oss, med stor fart. Og Kasper Amdal har brukket en tå, og er ute i to-tre uker, oppsummerer Hansen Wold.

LES OGSÅ: Lokale protester vant fra: Byråden stanser asfalteringen langs Akerselva

KFUM er ikke skumle

Neste kamp for Skeid er mot serieleder KFUM, på hjemmebane 14. juni. Men Skeid-treneren frykter ikke det suverene laget.

– Det er aldri skummelt å møte KFUM. Men de har hatt en fin flyt fordi de har et godt lag. Det blir en stor utfordring å matche dem i dagens form. Men det vil gi en veldig god boost for oss om vi gjør en god kamp mot dem. Det vil forsterke godfølelsen etter kampen mot Senja, sier Hansen Wold.

Skeids 100-årsjubileum ble i uken som gikk feiret i Oslo rådhus.

– Det var veldig høytidelig, og det er hyggelig at klubben blir satt pris på. Nå tror jeg ikke at slike enkelthendelser alene gir utslag for enkeltkamper. Men det skaper en tilhørighet til klubben, og understreker hva og hvem vi er, sier Hansen Wold.

Seier til Kjelsås

Lørdag spilte Kjelsås 2-3 borte mot Holmen. Med nye tre poeng, holder laget tredjeplassen på tabellen, bak Grorud og KFUM.

«Til tross for at vi aldri får kombinasjonsspillet til å sitte slik vi vet gutta kan på sitt beste, så skaper vi veldig mange solide sjanser og kunne fort ha scoret flere enn de tre målene signert Osmunddalen, Frøystveit og S. Møller. Defensivt var vi mer utrygge enn det vi setter pris på, og vi slapp hjemmelaget til flere gode muligheter» skriver klubben på sine nettsider.

– Vi må fortsette å bevise fram mot sommeren. Vi har hatt en fin stigning i prestasjonene og det er en spennende oppgave å skape mer og ta nye steg, sa Kjelsås-trener Eivind Kampen til Nordre Aker Budstikke før kampen mot Holmen.

LES OGSÅ: Skal du tenne bål på St. Hansaften? Da må du huske dette før tirsdag!

Tap for Lyn, men møte om toppfotballen

Lyn gikk søndag på sitt sjuende tap, hjemme mot Tromsdalen, som ligger på fjerdeplass på tabellen. Etter en svak førsteomgang, hevet Lyn seg betraktelig i andre, noe som endte med David Gyedu-Nkuahs redusering to minutter før slutt. Kampen endte 1-2.

Mandag kveld har Lyn Toppfotball invitert til åpent møte om klubbens fremtid. Det er allerede kjent at det er opprettet et AS som skal overta elitesatsingen i klubben. Det vil gi rom for å kjøpe nye spillere.

LES OGSÅ: Styret varsler trenerendringer i Lyn

Men stemningen i Lyn er ikke på topp om dagen, bekrefter trener Trond Andersen i et intervju med Dagsavisen:

– Det er masse murring, men det skal det også være når vi ligger nederst med ett poeng.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse