Setter ned skikort-prisene: Velkommen etter

Ikke helt her ennå, men når det blir stabilt kaldt starter snøproduksjonen i Grefsenkleiva og Trollvann. FOTO: OSLO SKISENTER

– De andre har satt prisene ned til vårt lave nivå, ifølge daglig leder av Oslo Skisenter, Peer Bakke. Men når åpner bakkene?

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

TROLLVANN/GREFSENKLEIVA: I forrige uke skrev VG om Oslo Vinterpark på Tryvann, som nå frister med nærmest halvering av priser på sine sesongkort.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Sist vinter måtte en voksen betale 4450 kroner for et sesongkort i skisenteret ved Tryvann. I år blir prisen 2500.

LES OGSÅ: SV: – Nå skal Korsvollhallen prioriteres

«For en skiglad familie blir priskuttet formidabelt. I fjor måtte mor, far og to barn mellom syv og 15 år betale til sammen 16.560 kroner for sesongkort. I år kan de kjøpe et familiekort til 7000 kroner. Det gjelder for to voksne og tre barn, skriver VG.

Lave priser i fem år

Nordre Aker Budstikke har vært i kontakt med Oslo Skisenter, som holder orden i bakkene ved Trollvann og Grefsenkleiva.

– Oslo Vinterpark har satt sine priser ned til vårt nivå. Vi ligger på det lave nivået vi har hatt de siste fem årene. De prisene vi er på nå er det vi må ta for å få anlegget til å gå rundt, forteller daglig leder i Oslo Skisenter, Peer Bakke.

LES OGSÅ: Lokalavisen bikker millionen!

På hjemmesiden til skisenteret står det også at dagskort for hele familien, vel og merke ved kjøp før 1. desember – etter det er det noe dyrere – er kroner 6.950 kroner. Sesongkort voksen person er 2500 kroner. Altså samme som Oslo Vinterpark.

Derimot går det også frem av artikkelen i VG at dagskortprisen i Oslo Vinterpark øker noe, til 400 kroner. Det er samme pris som for dagskort for voksen ved Oslo Skisenter i Trollvann og Grefsenkleiva.

Veldig varmt i mars

OM forrige sesong, forteller Bakke:

– Den ble litt spesiell. Vi kom litt sent i gang, men vi klarte å åpne til jul. Fra jul og ut februar hadde vi veldig godt besøk med særlig stor økning fra skiskolene til begynner-segmentet.

LES OGSÅ: Dette er årets julegave til skifolket!

Men så ble det varmt.

– Inn i mars ble det veldig varmt i Oslo med 10 til 12 grader på dagtid. Det virket da som om de fleste heller ville sykle enn å stå på ski, så besøket dalte da kraftig fram til vi stengte i påsken, sier han.

Kanskje tidligere i år?

Men når kan folk sette utfor Trollvann og Grefsenkleiva igjen – med ski på bena?

– Vi starter med snøproduksjon så snart det er mulig. Det bør være litt stabil kulde så ikke snøen forsvinner igjen. Vi starter ofte med produksjon i begynnelsen av desember, men det kan jo bli tidligere i år hvis det blir tidligere kaldt, avslutter Bakke.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse