Viking-Lyn på søndag

Skal Lyn få bank igjen?

Da Lyn møtte Viking på Ullevaal i april, endte det 0-0. ARKIVFOTO: Anders Halvorsen

Lyn sliter på alle arenaer. Kan det bli seier mot Viking til søndag?

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 24.07.2009 kl 11:25

ULLEVAAL: Sesongen så langt har ikke gått slik Lyn hadde håpet, og med flere spillersalg den siste tiden sliter både ansatte, spillere og ikke minst fansen med å holde motet oppe. En seier hittil i sesongen er ikke akkurat mye å rope hurra for.

Likevel melder klubben om bra trøkk på trening, og en offensiv spillergruppe som ønsker å snu trenden allerede på søndag i Stavanger.

Midt på tabellen

Vikings sesong har vært midt på treet. På tabellen er de nummer 8 av 16, med 6 seire, 6 uavgjort og 6 tap. Ikke bare det, statistikken både hjemme og borte er 3-3-3!

Eneste asymmetri i Stavanger-lagets sesong er målforskjellen: 23-24, i følge Lyn.no.

Årets første kamp mellom Lyn og Viking endte 0-0 i regnværet på Ullevaal stadion. I fjor møttes lagene med kun noen ukers mellomrom, da endte det 1-1 i Oslo og med et 0-2-tap for Lyn i Stavanger.

Svak statistikk

Det er nok ikke mange som vil sette sparepengene på Lyn-seier til helgen. Lyn har bare to poeng på de fem siste kampene, en statistikk nok ingen i klubben er spesielt fornøyde med. Men fremdeles er lagene over på tabellen i høyst overkommelig avstand.

Viking står med åtte poeng på de fem siste, selv om de tapte forrige seriekamp for Stabæk.

Lyn har mistet noen spillere, men troppen skal nå være så godt som skadefri. Kim Holmen er ikke helt kvitt sine skadeproblemer, ellers skal Kent Bergesen kunne velge fritt.

Berntsen-jubileum

Søndagens jubilant kan fort bli kaptein Tommy Berntsen. Om stopperveteranen får spille, blir det eliteseriekamp nummer 150 for Lyn. Totalt har Berntsen spilt hele 178 kamper og scoret 14 mål for klubben.

Siden 1963 har kun fem spillere passert den magiske grensen, så det er en ekte Lyn-legende som jubilerer. Endre Fotland Knudsens neste kamp blir nummer 25 for Lyn, mens Thomas Jacobsens venter på kamp nummer 10. Kent Bergersen leder Lyn i sin kamp nummer 30.

Så langt har det blitt 7 seire, 9 uavgjort og 13 tap, men likevel en positiv målforskjell: 39-38.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon