ANNONSE
Annonse

Skal unngå en ny «Brynestad-situasjon»

VIL REDDE LYN: Kjell Brevik (t.h.) er en av initiativtakerne bak det planlagte AS'et som skal støtte toppfotballen økonomisk. Her beskuer han yns tidligere bragder sammen med Jann Simonsen på klubbhuset på Kringsjå. De vil ikke rykke ned. Foto: LARS OPSTAD/Kladd.no

Målet er å redde Lyns plass i 2. divisjon, uten å gjøre seg avhengige av én rik onkel. Da må supporterne bidra.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.06.2015 kl 13:53

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KRINGSJÅ: – Det er fortsatt stort engasjement rundt Lyn, det kan vi konstatere etter møtet på mandag, sier styreleder i Lyn Toppfotball, Anne Marie Due.

Mandag var det fullt hus da styret inviterte til åpent møte om hvordan A-lagets begredelige sesongstart skal snus til suksess. I alle fall hva som skal gjøres for å hindre nedrykk til 3. divisjon.

Lyn-veteraner tar initiativ til AS

I forkant var det kjent at Lyn-supporterne Kjell L. Brevik, Gunnar Martin Kjenner, Ole Ray Grødseth og Terje Bogen har tatt initiativet til å opprette et AS som skal ta det økonomiske ansvaret for klubbens elitesatsing.

– Vi er en eldre garde med tidligere fartstid i Lyn som opplever dagens situasjon som uholdbar, og mer eller mindre kritisk. Vi ønsker å ta et tak for å bringe toppfotballen inn i smulere farvann, sa Brevik til Lyns Fotballmagasin (LFM) da initiativet ble kjent.

Samarbeid, ikke overtakelse av klubben

I følge Due er styret i Lyn Toppfotball svært positive til initiativet. Hun vil likevel understreke at det ikke er snakk om å gi fra seg kontroll over klubben.

– Dette skal være et nært samarbeid, det er ikke snakk om å ta over klubben. Det sportslige ansvaret ligger i Lyn Toppfotball, og trenere og spillere skal være ansatt i Lyn. Selskapet skal bidra økonomisk til klubben. AS’et er ennå ikke formelt stiftet, og det vil skje i samsvar med de reglene Fotballforbundet og Idrettsforbundet setter for samarbeid mellom AS’er og klubber, sier Due.

LES OGSÅ: Endelig kom sesongens første Skeid-seier, mens Lyn tapte igjen, og Kjelsås beholder 3. plassen

Håper på å være i gang i august

Formålet med å ta grep nå er å styrke klubbapparatet og laget.

– Med det mål for øyet å berge plassen i 2. divisjon denne sesongen, men også en mer langsiktig plan for å drifte klubben, sier Due.

I følge styrelederen er håpet at AS’et skal være stiftet og i drift, senest fra 1. august. Initiativtakerne Brevik, Kjenner, Grødseth og Bogen opplyste mandag at de allerede har 500.000 kroner på plass. I følge Due er det satt et minstekrav på 1,2 millioner i egenkapital før selskapet stiftes. Det resterende beløpet skal inn gjennom salg av aksjer og andeler.

LES OGSÅ: Ola Dybwad Olsen: – Jeg blir både forbanna og utrolig skuffet. Det er nesten så jeg vil bruke ordet «skandale». A-laget skal være klubbens flaggskip

Det er fortsatt et stort engasjement for Lyn. Det viste oppmøtet på klubbhuset mandag. Foto: LARS OPSTAD/Kladd.no

Skal unngå nye Brynestad-tilstander

– Lyn har tidligere brent seg på å gjøre seg økonomisk avhengig av enkeltpersoner. Hvordan skal dere unngå det nå?

– Vi har med vilje satt inngangsbeløpet lavt, slik at det skal være mulig for vanlige supportere å kjøpe seg inn, og slik at vi ikke havner i en Brynestad-situasjon igjen, sier Due.

Minstebeløpet for kjøp av aksjer er satt til 5000 kroner. Lavere innskudd vil ifølge Due skape unødvendig mye administrasjon.

– De som ønsker å bidra med en tusenlapp, eller betale 100 kroner i måneden kan investere i AS’er gjennom Olja Lyn. Olja Lyn har allerede bidratt til klubben lenge.

– Hvordan opplever du at supporterne mottar dette? Er det vilje blant supporterne til å legge penger i klubben?

– Lyn er kjempeheldige som har så mange dedikerte supportere. Jeg opplever at dette initiativet blir positivt mottatt, og det ble applaus i klubbhuset på mandag, sier Due.

LES OGSÅ: Lyn-spalten: «Hvordan i all verden har vi blitt så akterutseilte?»

Lønn til spillere foran nysigneringer

Med økonomisk drahjelp fra et nytt AS skal dagens lag «forsterkes».

– En av tingene kan være spillerkjøp, ja. Men vi må også se på muligheten for å styrke laget gjennom å lønne spillere. Da mitt styre gikk inn i høst sa vi klart at Lyn Toppfotball da ikke hadde midler til spillerlønninger denne sesongen. Dermed er det ikke slik at vi nå skal skifte ut hele laget, men primært styrke det laget vi har, sier Due, og legger til at hele det sportslige apparatet har gått på sparebluss denne sesongen.

Tidspunktet for når innbydelser til å tegne seg til aksjekjøp blir sendt ut, er foreløpig ikke spikret.

– Nå går vi raskt mot sommeren, så det er nok mest realistisk at 1. august blir satt som frist, sier Due, men legger til at det er flere hensyn å ta, som at overgangsvinduet åpner i juli.

LES OGSÅ: Boliger, park og landets største kino på Storo

Snart ny assistenttrener

Nordre Aker Budstikke har tidligere skrevet at assistenttrener Hanrik Dahl, som også er sportslig leder i Lyn, har bedt om å få fratre sin A-lagsrolle. Due opplyser at arbeidet med å få på plass en erstatter er godt i gang, men at Dahl blir værende til en ny avtale er inngått.

– Hvor nær er dere å ha en erstatter på plass? Og har dere konkrete navn på blokka?

– Det håper vi å ha klart så fort som mulig. Men hvilke navn vi jobbber med får du ikke ut av meg nå, sier Due.

– Når AS'et forhåpentligvis er i gang i august, hvor raskt må man se resultater for at dette skal være en suksess?

– Vi håper vi ser resultater allerede nå på søndag, sier Due.

Lyn møter Finnsnes borte på Finnsnes stadion søndag 14. juni kl. 16.30.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse