Skal varme opp til selveste Super Bowl

Jentene som drar til USA: fra venstre Nora Bergersen, Pia Sundby, Martine Bakken og Stine Pedersen FOTO: ULLEVÅL BANDY/FOTOMONTASJE

Ullevåljentene skal spille bandy mot det amerikanske damelandslaget, og som en del av oppkjøringen til Super Bowl.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
31.01.2018 kl 17:20

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

ULLEVÅL: 31. januar reiser Nora Bergersen, Pia Sundby, Martine Bakken og Stine Pedersen til USA for å spille bandy mot det amerikanske damelandslaget. Tilskuere er blant annet Super Bowl-komiteen.

– Det hele er et ledd i oppkjøringen til Super Bowl som går 4. Februar på U.S. Bank Stadium i Minneapolis, forteller klubben i pressemelding.

Samarbeidslag

– De fire jentene våre spiller i dameserien på et samarbeidslag med Ready. En av spillerne på dette laget, hadde annenklasse videregående skole-utveksling i Minneapolis. Dette er det eneste stedet i USA med bandybane, i Roseville Oval. Hun fikk spille med de amerikanske damene. I fjor var de på besøk i Norge med Ready som vertsskap, og spilte mye på Bergbanen, skriver klubben videre.

Rett før jul kom en henvendelse om å sende Ullevål-jenter til Minneapolis, for å spille på et "Team Rest of the World».

– I tillegg til 11 spillere fra Ready og Ullevål-damelag, blir det med tre amerikanske og en svensk spiller. Og de spiller 11’er i to kamper mot USA Women. Som forøvrig Norge nylig slo i VM i Chengde i Kina.

Se bildet større

Bilde tatt av 03- og 04-jentelaget til Ullevål bandy, i forbindelse med deres første kamp for sesongen. FOTO: ULLEVÅL BANDY

God rekruttering

I tillegg til jentene som spiller på damelaget , så forteller klubben om en meget god tilvekst av av jenter.

– Klubben har nå mer enn 40 jentespillere registrert og vi har nå 4 rene Ullevålag påmeldt til seriespill, dvs fra 7 til 17 år. Det er veldig moro å se at det blit stadig fler yngre jenter med. Mange av disse er rekruttert via den gratis bandyskolen som arrangeres på lørdager fra kl 12.30 - 14.00. Jentene som drar til USA har vært faste instrukturører og bidratt som forbilder.

LES OGSÅ:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse