– Skeid skal få slite med oss

Trener Thomas Andre Ødegaard i Lyn. FOTO: DAG STANDAL/BILLY BONKERS

– Jeg gleder meg veldig til torsdag! sier Lyn-trener Thomas Andre Ødegaard, bare to dager før de gamle fotballstorhetene skal måle krefter på Nordre Åsen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
25.04.2017 kl 16:18

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NORDRE ÅSEN: Torsdag braker det løs mellom Skeid og Lyn, NM-kamp på Nordre Åsen mellom de to gamle storhetene i norsk fotball.

Det er første runde i cupen, og onsdag spiller også Kjelsås hjemme mot Frigg.

Endrer ikke noe

– Skeid skal få slite med oss, og få jobbe hardt for å gå videre i cupen, sier Lyn-trener Thomas Andre Ødegaard, til Nordre Aker Budstikke tirsdag.

Dagen før ble bortekampen mot Raufoss i siste liten avlyst. På grunn av snø.

Første serierunde i 3. divisjon vant Lyn hjemme mot Tynset. Les her hva treneren sa etter kampen.

Se bildet større

Glade lynspillere - på Bislett 2. påskedag mot Tynset. FOTO: LARS OPSTAD/KLADD.NO

Men nå er det torsdag som gjelder, og kanskje kan treneren få noen svar på hvor gode Lyn er, når de møter et godt lag i andredivisjon, som Skeid. En divisjon høyere opp.

Skeid som har vunnet begge de to første seriekampene så langt, og ennå ikke sluppet inn noen mål selv.

– Det blir veldig gøy å måle krefter med Skeid, nå får vi muligheten til å se hvor gode vi er. Jeg blir i hvert fall veldig overrasket hvis de knuser oss, noe plankekjøring skal det i hvert fall ikke bli for Skeid. Når det er sagt, vi tar ikke noen spesielle grep i spillestilen, fordi vi møter et lag fra en høyere divisjon. Vi skal spille vårt spill, og være det Lyn-laget vi ønsker å være, sier Ødegaard videre.

– Så får Skeid følge etter oss, legger han til.

Mange sjanser

Det er spesielt én ting som Lyn er veldig gode på.

– Vi er et lag som skaper mange sjanser, det har vi gjort i hele vinter i oppkjøringen til sesongstart. Så er utfordringen å få satt flere av disse sjansene. Men jeg gleder meg veldig til torsdag. Begge lag har vel vunnet cupen like mange ganger, åtte tror jeg. Dette blir spennende!

Historie

Sist Lyn og Skeid møttes i en NM-kamp var i på Bislett i 2014. Den gangen slo Lyn Skeid hele 4-0, ifølge Lynhistorie.com. Til sammen har de to lagene møtt hverandre i cupen tre ganger: I 1990 vant Lyn 4-2, mens Skeid overkjørte Lyn med 5-0 tilbake i 1963.

I 2015 spilte Lyn og Skeid i samme avdeling i 2. divisjon. De to oppgjørene den sesongen endte med én målløs kamp i mai, mens Lyn vant 1-0 i august.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse