ANNONSE
Annonse

Skiglede for alle, med helten på plass!

Henrik Ellingvåg fikk autograf, og stolt mamma fikk tatt bilde. Martin Johnsrud Sundby tok seg tid til alle unga. Foto: JENS CHRISTIAN HOLM

220 glade barn deltok i det femte Gaustadrennet. Og skikongen Martin Johnsrud Sundby kom også i år.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 09.03.2017 kl 14:34

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

GAUSTAD: Onsdag 8. mars sto store og små, fra 2 til 14 år, på startstreken på Gaustad. Rennet er gratis, og åpent for alle.

220 barn deltok. Foto: JENS CHRISTIAN HOLM

– Dette er ikke en motsats til annet idrettstilbud, men et lavterskelarrangement. Her går deltakerne en løype, uten vinnere eller tapere. Det er åpent og tilgjengelig for alle. Målet er å videreføre dette og treffe enda bredere i fremtiden, slik at dette ikke bare er et arrangement med barn fra Oslo vest, sier Jens Christian Holm.

Sammen med Svein Ørjaseter tok han initiativ til Gaustadrennet for fem år siden.

LES OGSÅ: Gaustadrennet 2016 – Masse skimoro, 700 pølser og skikongen Martin Johnsrud Sundby

Første gang deltok 150 barn. I år var tallet 220. Tanken er at alle som vil skal få delta, og har man ikke utstyr, ordnes det med låneski fra lokale krefter og gjennom Facebook.

Kjøpmann Nexhat Kaloshi på Rema 1000 Sogn sponser premier og pølser til alle. Mange hundre pølser, brusflasker og appelsiner stiller den rause kjøpmannen med, forklarer Holm.

Og i år som i fjor dukket selveste Martin Johnsrud Sundby opp – nesten direkte fra VM i Lahti.

August Kirkeby Husebø møter sin skihelt, Martin Johnsrud Sundby. Foto: JENS CHRISTIAN HOLM

– Det var stor jubel fra deltakerne, og Martin tok seg god til til å skrive autografer og ta selfies med barna, sier Holm.

– At han, som en skihelt for mange av deltakerne, tar seg tid til dem, er stort. Skirenn blir det uansett, Martin Johnsrud Sundby til stede er et ekstra krydder for arrangementet.

LES OGSÅ: Nå har de gravd frem den gamle femmilsløypa i Marka. Sjekk dette!

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse