Skolekompiser, men snart spiller de NM-finale mot hverandre

Fra v bak: Camilla Linberg (Stabæk), Nemine Elise Steffensen (Stabæk), Maja Junidatter Riedl (Lyn), Noor Hoelsbrekken Eckhoff (Lyn), Frida Thomas (Stabæk), Susanne Oliver Haaland (Stabæk), Vilde Malerbakken (Stabæk), Marte Birkelund (Stabæk), Marie Frihagen Dahl (Stabæk) og Synne Stølen Flem(Stabæk) Foran fra v: Frida Maanum (Lyn), Heidi Elisabeth Ellingsen (Lyn), Andre Wilmann (Lyn), Selma Øgaard (Stabæk), Marie Dølvik (Stabæk) og Anna Vagstad Brunstad (Stabæk). 13 spillere fra NTG og Stabæk som er involvert og 6 fra NTG og Lyn som er med i finalen. FOTO: NTG/VIGGOSTRØMME

Fredag braker det fotball-løs i Telenor Arena. Hvem er best av Norges jenter 19 år – Lyn eller Stabæk? Andrea og Selma fra NTG svarer.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.11.2015 kl 11:01

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KRINGSJÅ/BEKKESTUA:Det vil bli spilt hele seks NM-finaler i cupfinalehelgen i november.

– Dette er første gang i historien vi arrangerer alle finalene samme helg. Vi ønsker at alle finalelag skal føle seg som en del av cupfinalehelgen og at det vil gi dem en ekstra god opplevelse. For oss som arrangører blir det en utfordring med så mange kamper på kort tid, men vi er godt forberedt og gleder oss til å ta imot lagene i cupfinalehelgen, sier arrangementsjef i NFF, Dag Vestlund til fotball.no.

Lyn-Stabæk fredag

Allerede fredag spilles det tre kamper i Telenor Arena. En av kampene er NM-finalen mellom Stabæk og Lyn Jenter 19 år.

Andrea Wilmann og Selma Øgaard er til daglig trenings- og skolekompiser ved NTGs (Norges Toppidrettsgymnas) fotball-linje i Bærum. Fredag kveld møtes de i NM-finale for J19, førstnevnte fra Lyn, Selma fra Stabæk.

Erfaring, gode med ball og solide

Se bildet større

Andrea Wilmann fra 2a ved NTG i Bærum , kaptein for Lyn, og Selma Øgaard fra 3a ved NTG Fotball i Bærum, kaptein for Stabæk. FOTO: NTG/VIGGO STRØMME

Hva frykter dere med motstanderen?

– Lyn har mange gode, unge raske spillere med mye erfaring fra ulike aldersbestemte landslag. Et godt lag, som spiller godt sammen, sier Selma, kaptein på Stabæks lag.

Andrea, kaptein på Lyn, nevner gode enkeltspillere hos motstanderen.

– Og så har de har god erfaring fra NM-finalen i fjor. De har et solid lag og de spiller også godt sammen.

Hvilke styrker hos Lyn?

Samhold

– Vi er gode når vi har ballen. Vi har ingen svakheter, ingen svake ledd og vi har et svært godt samhold, sier Andrea.

Selma forteller også om godt samhold.

– Vi er solide i alle rekkene. Vi har også veldig godt samhold og alle kjenner hverandre godt. Vi er i tillegg sterke i duellspillet, ifølge Stabæk-jenta.

Andrea og Lyn skal passe godt på motstanderens angrepsrekke.

– Stabæk har en sterk angrepsrekke, de har en god keeper ved Cecilie Fiskerstrand. De har rett og slett et jevnt og godt lag, ifølge Andrea.

Selma legger til:

– De offensive rekkene til Lyn skal vi se opp for, samt at Lyn har har en sterk midtbane.

Resultat?

Hva blir resultatet fredag kveld?

Andrea: 2-1 til Lyn.

Selma: 3-1 til Stabæk.

Leve som toppfotball-spillere

Mandagen etter er det avreise til Spania, treningsleir for NTG-elevene. Der skal de spille kamper og leve som toppfotball-spillere.

Fortsatt venner mandag?

– Vi er venner uansett! Vi trener sammen nesten hver dag og vi skal uansett håndtere dette greit. Og selvsagt gleder vi oss veldig til finalen, håper det blir en flott opplevelse for alle involverte, sier jentene som oppfordrer flest mulig til å komme og se på kampen fredag kveld.

NTG legger til at skolen selvsagt er veldig stolte av alle elevene, både med og uten fotballfinale, og at «skolen er helt nøytral» i forhold til fredagens kamp.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse