Skolen avanserer – tredje best i verden

Norges Idrettshøgskole er rangert på 3. plass av over 300 idrettsvitenskapelige utdanningssteder i verden. FOTO: NIH/STATSBYGG

Norges Idrettshøgskole (NIH) klatrer én plass på internasjonal liste.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.09.2017 kl 13:37

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

SOGNSVANN: – Dette er en svært gledelig nyhet, sier rektor Lars Tore Ronglan ved NIH, på skolens egne nettsider.

NIH ble rangert som nummer fire i fjor og har i år rykket opp på pallplass. Det viser den nylig publiserte rangeringen av over 300 idrettsuniversiteter i verden.

Landets største

Norges idrettshøgskole er landets største og eldste idrettsutdanning og eneste vitenskapelige høgskole innen idrettsvitenskap.

Med årets pallplass er NIH for andre år på rad rangert som Nordens beste. Og kanskje enda mer imponerende er den nummer tre på verdensbasis. Rangeringen er utført av den uavhengige og anerkjente Shanghai Ranking Consultancys Globale rangering av idrettsutdanningsinstitusjoner.

LES OGSÅ: NIH har gjennomgått total rehabilitering. Slik så det ut underveis

Shanghai Ranking

Shanghai Ranking vurderer forskningen som blir utført ved institusjonen. Kriteriene som legges til grunn er forskning indeksert i Web of Science, antall siteringer på publikasjoner fra institusjonen, siteringer per artikkel, artikler publisert i de 25 prosent topp tidsskriftene på hvert fagområde, og prosent av institusjonens publikasjoner som har internasjonalt medforfatterskap.

NIH i verdenstoppen

– Med årets tredjeplass befester NIH vår posisjon i den desiderte verdenstoppen når det gjelder idrettsforskning. Dette er resultat av bevisst satsing på forskning på lik linje med utdanning over flere tiår, sier rektor Lars Tore Ronglan på skolens hjemmesider.

Han skryter videre av alle NIHs ansatte som på ulike måter har bidratt til resultatet. Han understreker at gode resultater i forskning er et teamarbeid mellom forskere, stipendiater, masterstudenter og administrativ ledelse av forskning og bibliotek.

På plassene over NIH finner vi australske Deakin University og britiske Loughborough University. NIH har tatt tredjeplasen foran amerikanske University of South Carolina.

Neste nordiske universitet på listen er Syddansk Universitet på en sjetteplass.

Les mer om rangeringen her (ekstern lenke).

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse