Skryt til Hennings satsing på unge

Kim Andre Madsen er tilbake etter utlån, og gjorde det knallbra i siste kamp.Her i en yngre utgave.

Henning Berg høster skryt fra Norsk Toppfotball(NTF) sportssjef Jo Bergsvand for å satse på unge spillere. At Kim Andre Madsen (19), og Mads Dahm (19) temmet Tippeligaens mestscorende spisspar på søndag ble lagt merke til!

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.08.2008 kl 11:07

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
ULLEVAAL: Søndag fikk Kim Andre Madsen og Mads Dahm sjansen som midtstoppere hjemme mot LSK, og oppgaven var formidabel for ungguttene. Olivier Occean og Arild Sundgor er Tippeligaens mest notoriske spisspar, men etter 90 minutter hadde de kun kommet til noen halvsjanser, og Lyn holdt nullen. Imponerende, sier Bergsvand til toppfotball.no

– Det er veldig viktig at trenerne tør å gi de unge talentene muligheter, og det Henning gjør der er forbilledlig, skryter Bergsvand til toppfotball.no.

Ikke tilfeldig

Han mener det på ingen måte er tilfeldig at det er Berg og Lyn som tør å gjøre slike valg – og som også lykkes med det. Occean og Sundgot tok med seg både fysikk, rutine og scoringsform til Ullevaal, men klarte der ikke å skape mye mot Lyns purunge stopperduo.

– Spillerutvikling krever knallhardt arbeid over tid. Og Lyn har i lang tid visst at de kan produsere spennende spillere, fortsetter NTFs sportssjef.

– Dette handler også mye om å tørre å gi talentene sjansen, og der har Henning Berg vært veldig dyktig, sier Jo Bergsvand.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse