Slik ser det ut i Marka nå

Slik så det ut på Ringkollen onsdag morgen. FOTO: Løypebas Rolf Storbråten, Skiforeningen

Med det varslede snøværet i helgen, og påfølgende kuldegrader, er alt klart for snøproduksjon og løypepreparering flere steder. I høyden i Marka har det allerede kommet snø, og Skiforeningens løypebaser er klare. Også i Grefsenkollen og Linderudkollen venter man på kulda.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.11.2016 kl 14:56

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

MARKA: – I de høyereliggende strøkene i Marka er det kommet en del snø, og vi håper å kunne tilby skiløyper så snart som mulig, sier løypesjef Hege Blichfeldt Sheriff i Skiforeningen.

På Ringkollen er løypebas Rolf Storbråten i gang med trommel for å pakke snøen. Det er viktig for å få en god såle.

– Det er nok ikke skiføre riktig ennå, men vi håper å kunne tilby det så fort som mulig. Vi vil gjerne ha enda flere minusgrader slik at frosten setter seg i bakken, sier løypesjef Sheriff i Skiforeningen.

Ringkollen ligger på cirka 600 meters høyde, i Krokskogen i Ringerike kommune.

LES OGSÅ: Starter skibuss fra Oslo til Sjusjøen

Løypebasene klare

Tidligere onsdag kunne Nordre Aker Budstikke fortelle at meteorologene venter 25-30 centimeter snø i løpet av helgen.

Se bildet større

Slik så det ut på Ringkollen onsdag morgen. FOTO: Løypebas Rolf Storbråten, Skiforeningen

– Ja, med 25-30 centimeter snø i Marka, blir det skiføre endel steder. Dessuten blir det bra med kuldegrader ut neste uke, slik at snøen holder seg, sier meteorologikonsulent Jan Inge Hansen ved Metorologisk institutt. Han varsler også at det kan bli trafikkaos under morgenrushet fredag.

– Løypebasene våre er godt forberedt og klare til å preparere løyper så fort det er nok snø til det. Værmeldingen lover kuldegrader de nærmeste dagene og snø inn mot helgen. Dette er gode nyheter for oss, sier Sheriff i Skiforeningen.

Snøproduksjon på Oppegård

Skiforeningen er i gang med snøproduksjon på Greverud i Oppegård. Der er det allerede produsert en god mengde snø, og vi regner med å produsere enda mer nattestid fremover, så fremt været er med oss.

– Er vi heldige, vil vi kunne ha en liten rundløype klar i løpet av tre-fire dager, sier Sheriff.

Grefsenkollen og Linderudkollen

Se bildet større

Slik så det ut da snøkanonene gikk for fullt i Linderudkollen i januar i år. I helgen starter løypekjøring både her og i Grefsenkollen. FOTO: KJELSÅS IL (ARKIVFOTO)

Oslo Skisenter i Grefsenkollen varsler at også de er klare for vinteren.

«Vinteren nærmer seg på Grefsenkollen. Kanonene er klare og nesten alt vedlikehold er unnagjort. Det er meldt noe snøvær i helgen og kaldt i kommende uke. Vi satser på å komme igang med snøproduksjon da» skriver de på sine Facebook-sider.

Fra Kjelsås IL får Nordre Aker Budstikke opplyst at idrettslaget vil kjøre med liten løypemaskin søndag i langrennsanlegget på Linderudkollen, dersom det kommer nok snø. Holder kulden seg vil produksjon av snø starte mandag.

Idrettslaget vil komme tilbake med info om når de første løypene vil åpne. Området for produksjon vil bli steng for allmenheten så lenge kanonene går.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse