Nytt svineinfluensatilfelle

Slutt på håndhilsing før kampene

Slutt på håndhilsing før kampene

Nikke høflig: Fra og med tirsdag skal spillerne kun nikke høflig til hverandre før og etter kamp for å redusere fysisk kontakt på grunn av smittefare. Foto: Carina Alice Bredesen

Tirsdag ble det andre tilfellet av svineinfluensa bekreftet på Norway Cup.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.07.2009 kl 21:50

EKEBERGSLETTA: Av fire nye prøver, kom én tilbake positiv. Det bekreftet idrettslege på Norway Cup Odd Arne Daljord tirsdag ettermiddag.

Den smittete er ei jente fra Vestlandet, som har vært i kontakt med miljøet rundt 4H-leieren som ble avlyst på grunn av utbrudd av svineinfluensa.

- Hun er tatt ut av turneringen av sikkerhetsmessige årsaker, men vi er ikke sikre på om hun utgjør smittefare. Jenta er for øvrig i god form, opplyser Daljord.

Ikke høy feber

Tirsdag er ytterligere 4-5 prøver tatt, med mistanke om svineinfluensa, men idrettslegen ber fortsatt folk forholde seg rolig.

- Dette er fortsatt udramatisk. Vi har færre sykdomstilfeller i denne kategorien enn vanlig, og kapasiteten er god, sier han.

- Den smitten vi har oppdaget hittil har vært mild, og det har ikke vært høy feber, legger Daljord til.

Tiltak

Lagvenninnene og lagkameratene til de smittete utøverne er ikke testet.

- Vi tester kun de som har symptomer, sier Daljord.

Norway Cup har imidlertid satt i gang tiltak for å redusere fysisk kontakt mellom utøverne.

For eksempel skal ikke spillerne håndhilse på hverandre før og etter kamp - fra tirsdag av skal man kun nikke høflig til hverandre.

Langt fra hysteri

Desinfiserende spray er utplassert rundt om på sletta, og alle som spiser i matsalen på Ekeberg skole får begge hendene sprayet før de får lov å ta mat.

Til tross for flere oppslag i landets aviser og på fjernsyn, er det langt fra tilløp til hysteri på Ekebergsletta etter at det andre tilfellet me d svineinfluensa ble bekreftet.

- Nei, jeg kan ikke si vi har merket noe til at folk er mer bekymret på grunn av dette. Folk tar det hele med stor ro, er Daljords inntrykk.

Annonse
Annonse