Sommer, seire og glade jenter

9-åringene til Kjelsås på tur. Bak fra venstre Maiken Lie, Ingvild Lisborg Eilertsen, Kristine Kleivi og Sanne Njaastad. Foran fra venstre Ingvild Nikolaisen Knutsen, Hedda Hatling Schønning, Tirill Standahl Bjørseth og Maren Lea Sivertsen.

Håndballjentene fra Kjelsås inntok Fredrikstad i pinsen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.06.2009 kl 14:03

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Seline Øyen Johansen (venstre), Ida Johanne Granseth og Aurora Fossheim Enehaug koste seg i Fredrikstad.

FREDRIKSTAD: Hele 14 lag med håndballjenter fra Kjelsås IL var med i årets Fredrikstad-Cup. Det ble tre strålende dager med mange kamper for både unge debutanter og drevne måljegere.

Vi er hvite, vi er blå - vi er ikke til å slå. Ååååå-Kjelsås!

Kom for å vinne

De hvite og blå jentene gjorde en flott innsats i det som skal være verdens største innendørs håndballcup.

- Klart vi er kommet for å vinne, sier J13-spillerne Ida Johanne Granseth, Seline Øyen Johansen og Aurora Fossheim Enehaug.

I stekende sol og i et vrimmel av spillere, supportere og arrangører storkoser de seg på gresset utenfor Kongstenhallen. Jentene har akkurat fått vite at de er kommet videre til sluttspill - og de er tydelig tent på fortsettelsen.

14 is

Ida er med på Fredrikstad-Cup for 3. gang i år og er lagets keeper. Men om hun har nerver?

-- Nei, dette er bare moro.

- Hun er vår egen super-keeper, forsikrer Seline og Aurora.

- Og selvsagt er vi kommet for å vinne, men uansett resultater, så er cup bare topp. Vi er på tur uten foreldrene våre. Har lommepenger, er sammen med venner og er med på koserter og show rundt cupen. Dette er et skikkelig bra arrangement. - Og går det mye is i varmen? - Å,ja! Jentene summerer: så langt har de tre til sammen spist 14 is i pinsehelgen.

Årets ferskeste fra Kjelsås IL er tre lag i gruppen Jenter 9 år. Det er jenter fra de tre skolene Grefsen, Disen og Kjelsås, og alle er kommet til Østfoldbyen for å delta på sin hittil største idrettsfest i livet. Stolte mødre og fedre følger med, men i denne årsklassen er cupen først og fremst lek.

Alle 9-åringene spiller fire kamper i løpet av to pinsedager, og mellom slagene blir det tid til både rusletur i Gamlebyen i Fredrikstad, tivoli, pizzarestaurant, skateboardoppvisning og konsert.

- Og om det frister med mer håndball etter dette, og flere cup-turer? - Å-yess! Er svaret.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse